BRD Tennis Insider

Testată de Zidansek, Mihaela Buzărnescu și-a găsit precizia la timp. Calificare în sferturi de finală pentru Mihaela!

Mihaela Buzărnescu a fost testată azi de Tamara Zidansek (20 de ani, nr. 93 WTA) și a avut nevoie de toată experiența ei pentru a o învinge pe tânăra slovenă. Anul acesta, Zidansek a urcat aproape 100 de locuri în clasament și are până acum un număr de 44 meciuri câștigate și 12 pierdute. În preview-ul nostru, era trecută în rândul jucătoarelor care ar putea încurca favoritele.

După un schimb de break-uri la începutul setului 1, Mihaela și Tamara au continuatumăr la umăr, până când românca a accelerat și a făcut două breakuri pe final de set: 6-3. Meciul părea să se îndreapte spre victoria de rutină a favoritei 2.

Numai că în setul doi, Zidansek a început să-și folosească mai bine loviturile agresive din spatele terenului, iar Mihaela a pierdut din intensitatea ei obișnuită. Primul game, pe serviciul româncei, a fost o afacere complicată, cu nu mai puțin de șase egalități, în care Mihaela a înfruntat trei mingi de break. Le-a salvat pe primele două, nu și pe a treia. De acolo, slovena a prins aripi, iar Mihaela, debusolată, și-a pierdut din ce în mai des răbdarea și, implicit, precizia jocului.

Zidansek s-a ținut tare pe poziție și a ajuns la 3-1, în ciuda unei mingi de break avute de Micky la 2-1, iar apoi a mai dat o lovitură, făcând din nou break pentru 4-1. Buzărnescu, extrem de tulburată, ceruse deja un OCC în care antrenorul său o sfătuise să încerce să lovească mai mult în lung de linie pentru a rupe ritmul adversarei, care se apăra mai cu seamă în cros.

A urmat alt game lung, cu cinci egalități, unde Mihaela a presat până a obținut breakul, la a patra șansă. S-a dovedit a fi un moment crucial, prin care a stopat avântul lui Zidansek, care nu și-a mai luat nici măcar o dată serviciul până la sfârșitul meciului. Mihaela a sprintat și a închis tot cu un break pentru 7-5.

În interviul de pe teren, ea a explicat că e foarte emoționată la prima ei participare pe tablou la București și că vrea să arate publicului bucureștean un joc bun. „Din păcate“, a continuat Miki, „se pare că am acumulat oboseala multor săptămâni de tenis și uneori lucrurile îmi scapă de sub control.“

Mihaela va juca în turul următor cu chinezoaica Yafan Wang, care a beneficiat de retragerea favoritei 7, Pauline Parmentier, la 7-6 și 3-0.

Foto: Vlad Catană

Editorial Staff | 18 iulie 2018
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete