BRD Tennis Insider

Sorana Cîrstea se oprește în sferturile de finală, învinsă de Anastasija Sevastova

Timp de un set, Sorana a fost impecabilă contra Anastasijei Sevastova. Acel tenis sclipitor și în viteză care a consacrat-o a ieșit încă o dată la iveală și a reușit să descompună piesă cu piesă jocul letonei, cap de serie numărul 1 la BRD Bucharest Open. Numai că în cele din urmă Sevastova a arătat de ce e o jucătoare de top: cu spatele la zid și având în față o adversară cu adevărat periculoasă, Sevastova s-a ridicat încet, dar sigur, și a început să întindă tot felul de capcane înaintea Soranei, făcându-și loc în meci și reușind să câștige, destul de clar, următoarele seturi: 3-6, 6-3, 6-2.

Sorana Cîrstea se vede învinsă în sferturile de finală de la București, însă rămâne cu o săptămână pe care se pot construi lucruri: aceste două victorii legate la București – plus începutul excelent contra unei adversare de top – reprezintă un pas important și promițător pentru a doua jumătate de sezon a Soranei.

În ce o privește pe Sevastova, finalistă acum doi ani la București, stilul ei de joc este, fără îndoială, înșelător și nu oricine îl poate descifra. Anticipează foarte bine, surprinde cu schimbările de direcție, are multe opțiuni și știe când și cum să le folosească. O cheie pentru acest stil de joc ar putea fi, pe de o parte, exact ceea ce a încercat și a reușit Sorana vreme de un set: un tenis extrem de agresiv, bazat pe lovituri tari și foarte tari, care îi să-i ia adversarei din timpul de reacție. Numai că e greu să păstrezi tipul ăsta de joc pentru o perioada îndelungată.

În setul doi, Sorana nu a mai avut nici intensitatea din primul set, nici precizia, dar nivelul ei a rămas în limite normale. Doar că Sevastova a simțit asta, a plusat și a început să-și diversifice jocul și să fure, tot mai des, inițiativa: scurte, lovituri stânga-dreapta luate devreme, câteva urcări la fileu – parcă toate i-au dat și mai multă încredere și dezinvoltură.

În aceste condiții, cu excepția unei reveniri a Soranei (nedusă la capăt) în setul doi, ultimele două seturi au curs în direcția favoritei principale, care a știut ce să facă cu loviturile explozive venite de la Sorana și cum să redirecționeze viteza din loviturile româncei.

 

Editorial Staff | 21 iulie 2018
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete