BRD Tennis Insider

Sorana Cîrstea, prea puternică pentru Zanevska, merge în sferturi și se pregătește de Sevastova

Sorana Cîrstea se califică în premieră în sferturile turneului de la București, după o victorie în două seturi, 6-2, 7-5, în fața belgiencei Maryna Zanevska; ea reușește să ajungă pentru a doua oară în 2018 în această fază a unui turneu WTA.

Având în față o adversară tenace și foarte inspirată cu selecția loviturilor, Sorana a reușit, vreme de un set, să găsească suficiente breșe în jocul adversarei, punându-și în valoare stilul agresiv și loviturile explozive, cu care a reușit să dicteze și să impună un ritm pe care Zanevska nu l-a putut susține.

În setul doi, lucrurile s-au complicat suficient cât să ne ducă cu gândul la seria de cinci meciuri pierdute de Sorana în ultimele săptămâni, toate cedate după ce a câștigat primul set. După un prim set care a curs foarte lin în direcția româncei, a urmat o cădere ce a constat în opt puncte consecutive cedate de Sorana, care au dus-o pe Zanevska la 3-1 și fiind chiar aproape de dublu break.

De data asta însă, Sorana a rămas calmă, a continuat să se agațe de fiecare punct și în final a fost răsplătită: și-a luat serviciul înapoi la 2-3, după ce a întors-o pe belgiancă de la 40-15, moment în care meciul și-a reluat cursul din primul set. Asta a însemnat o Sorana foarte decisă, care a pus presiune încă de la retur, nu a dat timp adversarei și a făcut ca totul să depindă doar de ea.

Deși acest set doi a fost mult mai echilibrat, iar Zanevska tare inspirată, în special cu scurtele, senzația generală a fost că tenisul Soranei este mult prea puternic pentru Zanevska. Chiar dacă replica dată de belgiancă nu a fost deloc rea, ori de câte ori Sorana a apăsat pe accelerație și a ridicat nivelul, Zanevska s-a văzut fără soluții, fără să poată răspunde în vreun fel la tenisul agresiv și pe alocuri calculat al Soranei.

Următoarea adversara a Soranei este Anastasija Sevastova, favorita principală a turneului. Se anunță un test dificil pentru Sorana, dar pe care-l poate trece. Va fi a patra întâlnire între cele două (2-1 la întâlnirile directe pentru Sorana), cu Sevastova câștigând ultimul meci, chiar anul acesta la Brisbane.

Foto: Cristina Hutu

Editorial Staff | 20 iulie 2018
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete