Simona Halep – Anastasija Sevastova, în finala BRD Bucharest Open 2016
.

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la București, după ce s-a impus cu 6-7(3), 6-4, 6-3 în fața americancei Vania King.
Finala Simona Halep – Anastasija Sevastova se joacă duminică, 17 iulie, de la ora 16, pe terenul central și în direct la Digi Sport.

După meci, la conferința de presă, Simona a declarat: ”Am simțit sprijinul publicului, au fost deosebiți, ținând cont că am pierdut primul set, au fost din ce în ce mai energici. A fost bine, m-au motivat și nu m-au lăsat să cedez niciun moment, ceea ce a făcut posibilă victoria mea astăzi. Cred că am fost puțin mai puternică mental, mai puternică pe joc, în mingiile importante am rezistat foarte bine și am câștigat mingiile grele. Am dominat un pic mai mult jocul spre final, la 4-1 am pierdut 2 game-uri greșit din partea mea. Dar e bine că am stat și le-am câștigat după aceea următoarele 2. A fost un joc solid, mă așteptam din partea ei să joace așa rapid și să fie agresivă. Am jucat bine și cred că a fost un meci frumos pentru toată lumea.

Nu mai țin minte exact meciul cuAnastasijaSevastova, dar știu că am jucat contra ei. Va fi un meci greu, orice finală e grea, va trebui să mă bucur de acest meci. Sunt din nou în finală aici la București, ceea ce face să mă simt foarte bine. Sper să câștig, îmi doresc foarte mult, dar mă aștept la un meci dificil. Ea are un joc diferit față de cel de astăzi. Va fi ok, sper să nu cedez niciun punct, ca și astăzi”.