BRD Tennis Insider

Șapte românce vor încerca să-și facă loc pe tabloul principal al BRD Bucharest Open prin calificări

Jaqueline Cristian, Irina Bara, Alexandra Cadanțu, Nicoleta Dascălu, Irina Fetecău, Cristina Dinu și Andreea Prisăcariu sunt jucătoarele din România care vor fi prezente pe tabloul de calificări la ediția 2018 a BRD Bucharest Open.

Meciurile vor începe de mâine, 14 iulie, iar accesul spectatorilor este liber.

Irina Bara este jucătoarea cu cel mai bun clasament din grupul româncelor. Irina a făcut recent rezultate bune în calificările de la Roland Garros, unde i-a lipsit o victorie să ajungă pe tabloul principal. A mers apoi și a făcut o finală pe zgură, în Ungaria, la Hodmezovasarhely, un ITF de 60k, unde a pierdut la Mariana Duque-Marino, și o semifinală la Ystad, în Suedia, la un ITF de 25k, înainte de a ceda în calificări la Wimbledon.

Dar rezultatul cel mai spectaculos reușit de Irina recent este în proba de dublu de la Roland Garros, unde a reușit, alături de Mihaela Buzărnescu, să meargă până în sferturile de finală ale competiției.

„A fost prima mea prezență aici și sunt foarte fericită. Nu pot să spun că nu mă așteptam, pentru că știu că jucăm bine împreună și întotdeauna trebuie să crezi ca să se îndeplinească. Este ceva extraordinar și sper să nu fie ultima victorie aici. Întotdeauna a fost un vis să ajung să joc la un Grand Slam, la simplu sau la dublu, cu atât mai mult sferturi de finală. Cred că acesta este un prim pas și la anul să fiu prezentă și pe tabloul de simplu”, spunea Irina pentru 30-0 la Paris.

Drumul spre acel mult-dorit tablou de simplu va trebui să treacă, însă, prin multe borne precum cea de săptămâna asta. Irina, care e favorită 2 pe tabloul de calificări, va debuta contra italiencei Anastasia Grymalska. Vino s-o încurajezi în acest weekend pe Irina, în tentativa ei de a intra pe tabloul principal!

Alt nume cunoscut, Jaqueline Cristian, va încerca să construiască pe experiența căpătată în ultimul an. Ea va debuta cu suedeza Cornelia Lister, un nume parcă predestinat să joace în Cotroceni.

Anul trecut, Jaqueline debuta în circuitul WTA chiar la București și obținea și prima ei victorie, cu Kateryna Kozlova.

Alexandra Cadanțu încearcă și ea să adune victorii și puncte pentru a reveni în prima sută mondială. Un prim pas este cu unguroaica Panna Udvardy, care a primit un wild-card în calificări.

Cristina Dinu o întâlnește pe Chantal Skamlova, Andreea Prisăcariu se duelează cu Sesil Karatantcheva, Irina Fetecău va juca împotriva Olgăi Ianchuk, iar Nicoleta Dascălu se va confrunta cu Ipek Soylu, din Turcia.

Mai sunt nume notabile în calificări. Cel mai cunoscut este cel al turcoaicei Cagla Buyukakcay, favorită 5.

De asemenea, de ținut un ochi pe americanca de 18 ani Claire Liu. În 2017, Liu a fost locul 1 în ierarhia junioarelor și a câștigat Wimbledon la junioare, jucând de asemenea și finala la Roland Garros. Are deja 3 titluri ITF în palmares și se anunță o jucătoare de mare perspectivă, așa că nu ratați șansa de a o vedea pe viu la București. Liu debutează cu japoneza Mari Osaka.

Ordinea de joc pentru sâmbătă, 14 iulie, este acum disponbilă AICI.

Foto: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES

Editorial Staff | 13 iulie 2018
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete