BRD Tennis Insider

Semifinalele de dublu de la BRD Bucharest Open: șase românce luptă pentru un loc în finală

În proba de dublu s-au decis astăzi ultimele două perechi care se alătură în semifinale perechilor Irinei Begu / Andreei Mitu, respectiv Mihaela Buzărnescu / Raluca Olaru. Surpriza plăcută a venit de la tânăra echipă formată din Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse: cele două au trecut astăzi de favoritele doi ale turneului, Monique Adamczak și Jessica Moore, cu 7-6(3), 3-6, 10-4. În celălalt sfert de finală, Irina Bara și Nicola Geuer au pierdut categoric, 1-6, 2-6, în fața echipei Danka Kovinic și Maryna Zanevska.

Extrem de frumos este traseul perechii Cristian – Ruse, care reușesc cel mai bun rezultat al carierei într-un turneu WTA. Cele două se completează și au o comunicare foarte bună în teren. Astăzi au jucat cu avânt – vor să facă o surpriză plăcută la turneul de la București. Gabi e cea cu mult optimism, care își încurajează colega în toate momentele meciului, iar Jaqueline o urmează în această atitudine. Se împing una pe alta de la spate. Pe teren nu e loc de reproșuri, de priviri pe sub sprâncene, ci doar de încurajări sincere și multă energie. Oamenii din tribune se conectează bine la atitudinea asta, iar astăzi le-au susținut neîncetat pe debutantele României.

După schimbul de break-uri din mijlocul primului set (în game-urile 5 și 6) s-a mers cap la cap, cu hold-uri sigure. Tiebreak-ul a fost jucat aproape de perfecție de Gabi și Jaqueline, care și-au pierdut doar o dată punctul de serviciu, la 6-3, înainte să închidă setul la mingea următoare.

Favoritele doi au răspuns în debutul setului următor, în care au reușit să se desprindă la 4-2 și apoi 5-3, înainte să împingă meciul în super tiebreak-ul decisiv – moment crucial pentru care româncele au găsit reacția potrivită. Au fost foarte hotărâte și atente la punctele importante și, ajutate de public, au câștigat repede, 10-4, asigurându-și o întâlnire 100% românească în semifinale: pentru un loc în finală vor trebuie să le înfrunte pe Andreea Mitu și Irina Begu, o altă pereche cu o poveste frumoasă.

Irina încearcă să își apere titlul câștigat anul trecut alături de Raluca Olaru, iar Mitu face o semifinală de dublu la 6 luni după naștere și va avea de săptămâna viitoare clasament în proba de dublu.

Al doilea sfert de finală al zilei nu a fost la fel de reușit pentru românca Irina Bara, care a pierdut alături de Nicola Geuer destul de clar în fața Marynei Zanevska și Danka Kovinic. Diferența punctelor câștigate la serviciu a fost decisivă în desfășurarea scorului. Irina și Nicola au câștigat 37% din punctele de pe primul serviciu și 36% pe al doilea, față de procentajul total de 79% al adversarelor. Așa se explică și numeroasele break-uri reușite de Danka și Maryna, două în primul set și trei în al doilea set. Următoarele lor adversare vor fi Mihaela Buzărnescu și Raluca Olaru.

Editorial Staff | 20 iulie 2018
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete