BRD Tennis Insider

Recap. Trei românce în turul secund la BRD Bucharest Open. Irina Begu, campioana de anul trecut, s-a oprit la primul hop. Iată ce urmează miercuri

Ziua de marți a fost deschisă perfect de Mihaela Buzărnescu, a doua favorită a turneului: un 6-2, 6-4 cu Danka Kovinic, care a reușit să pună câteva întrebări abia de la mijlocul setului secund. În rest, Mihaela a fost în control și arată foarte bine. 

În următorul tur, ea o va întâlni pe Tamara Zidansek. Cele două se vor întâlni pentru a treia oară, Mihaela având deja două victorii la jucătoarea din Slovenia. „Este o jucătoare foarte tânără, am mai jucat de două ori cu ea. Este talentată, are un joc ofensiv și vom vedea cum va decurge meciul de mâine.“ 

Mihaela, care este în sferturi și la dublu, unde face pereche cu Raluca Olaru, joacă al treilea meci de pe Central.

Chiar dacă primele vești bune ale zilei au venit dinspre Buzărnescu, bucuria mai mare a fost produsă de Irina Bara, care a reușit să obțină prima ei victorie pe un tablou principal de WTA. Și ce bine că aceasta a venit fix acasă, la București. Viktoriya Tomova, locul 128 WTA, a oferit o replică dârză și lovituri pe măsură, însă varietatea din jocul Irinei a făcut diferența.

„Luptă” este un substantiv care poate descrie foarte bine acest meci, iar scorul strâns e o confirmare în plus: a fost 6-4, 7-5 pentru Irina, care se pregătește acum de Polona Hercog, cea care a trecut în primul tur de Gabi Ruse.

Dacă va juca la fel de curajos și va avea energie să-și facă excelentul joc defensiv, Irina Bara se poate transforma în surpriza acestui turneu.

Primul duș rece pentru suporterii români a venit pe Central, unde Irina Begu, campioana de anul trecut, n-a prins ziua ei bună și a fost învinsă clar, la 1 și la 2, de incomoda Ons Jabeur.

Incomodată serios de ruperile de ritm ale tunisiencei – cunoscută, între altele, pentru scurtele ei excelente, inclusiv din retur -, Irina n-a putut intra în meci nici măcar un moment.

Ea rămâne în turneu la dublu, unde face pereche cu Andreea Mitu, proaspăt revenită într-un turneu WTA. Andreea a vorbit despre experiența ei de mamă reîntoarsă în lumea tenisului la BRD Tennis Insider, emisiunea produsă de Treizecizero live, de la Arene.

Altă veste încurajatoare a venit de la Sorana Cîrstea, care a trecut în turul doi după un 6-3, 6-3 solid cu Cagla Buyukakcay. Scorul pare clar, dar a fost un meci disputat, în care Sorana a trebuit să muncească serios pentru a trece de apărarea încăpățânată a adversarei. Deși turcoaica nu are destulă forță pentru a face puncte ușor (primul ei winner a fost reușit abia la jumătatea setului doi), are capacitatea de a pune multe mingi în teren. Or, pentru Sorana, acest gen de jucătoare s-a dovedit dificil în trecut. Deci cu atât mai valoroasă e victoria asta.

Sorana o va întâlni în turul doi (joi) pe belgianca Maryna Zanevska. 

Ana Bogdan a fost parte din cel mai lung meci al turneului și, din păcate, lucrurile nu s-au încheiat grozav pentru ea. După trei ore și douăzeci de minute de luptă strașnică, Ana s-a înclinat în fața campioanei din 2015, Anna Karolina Schmiedlova. Povestea meciului o găsești aici, în vreme ce aici poți citi ce ne-a spus slovaca.

Ce e de văzut miercuri

A treia zi de meciuri de pe tabloul principal debutează cu un meci foarte important pentru Irina Bara. Românca venită din calificări o întâlnește pe Polona Hercog, cu miza unui loc în sferturile de finală pe masă.

După întâlnirea dintre Parmentier și Wang, pe Central va intra a doua româncă programată miercuri, e vorba de Mihaela Buzărnescu. Ea se va duela cu Tamara Zidansek, din Slovenia.

Programul se va încheia cu un meci care o opune pe favorita 1, Anastasija Sevastova și pe olandeza Arantxa Rus.

Programul complet al zilei este publicat în secțiunea Order of Play. La fel, ai disponibile și toate rezultatele zilelor precedente.

Editorial Staff | 18 iulie 2018
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete