BRD Tennis Insider

Raluca Olaru își vede oprită seria de victorii la BRD Bucharest Open. Continuă cu Mihaela Buzărnescu și pe hard

Raluca Olaru și-a văzut oprită seria de victorii la București, precum și tentativa de a-și apăra titlul cucerit anul trecut alături de Irina Begu, după ce ea și Mihaela Buzărnescu au pierdut în semifinale cu Kovinic / Zanevska, dar cele două vor avea ocazia să adune alte rezultate bune împreună în sezonul de hard.

Raluca și Mihaela vor juca împreună și în viitor, având programate turneele de la Cincinnati, New Haven și US Open, a spus Raluca Olaru pentru Treizecizero în timpul turneului de la Wimbledon. Celor două le-a lipsit doar un pic de timing ca să joace împreună și iarba și să lege astfel aproape întreaga vară în această formulă.

Împreună au mai jucat anul acesta la Strasbourg, turneu pe care l-au câștigat. Asta, după ce nu mai jucaseră împreună tocmai de la US Open 2006, când au câștigat împreună la junioare. „La Strasbourg a fost foarte frumos. În condițiile în care n-am mai jucat împreună de la juniori, de la US Open. Și nici măcar nu prea ne-am mai văzut, adică ea se antrena mereu în altă parte, foarte rar o mai vedeam din când în când pe la Centrul Național”, spune Raluca, subliniind avantajele de a juca alături de o româncă.

„E mult mai bine cu românce. Și cu ea și cu Irina, e altceva. Ne înțelegem mai bine. Chiar dacă niște ani n-am mai ținut legătura, o cunosc totuși. Și vorbim altfel, e o altă comunicare față de engleză. Ne încurajăm mai bine”, spune Raluca, adăugând că este impresionată de sezonul reușit până acum de Micky:

„A depășit așteptările oricui și joacă foarte bine. Îi țin pumnii să joace cât mai mult așa.”

Raluca începuse anul cu o perioadă mai puțin bună, care s-a încheiat cu încheierea parteneriatului cu Olga Savchuk, cu care „lucrurile nu s-au mai legat deloc, în condițiile în care simțeam că joc bine-bine, ca anul trecut”.

Apoi a câștigat la Rabat, alături de Anna Blinkova. „Turneul ăla a fost mult așteptat. Aveam nevoie de un titlu și de meciuri legate, de niște vești bune”, a povestit Raluca, amintindu-și de un „meci super, super”, în turul al doilea și de gândurile ei din timpul meciului: „orice ar fi, le batem pe astea”.

„Ca nivel de joc sunt bine. Am tras de orice meci, pentru că nu știi cum se leagă lucrurile și găsești forma, apoi câștigi două turnee în trei săptămâni. Trebuie să stai acolo până la sfârșit și să depășești momentul slab. Orice meci are o importanță, dau tot.”

Raluca a mai spus în interviul citat că își dorește de la restul anului să aibă mai multă încredere în ea. „Să cred în mine și să cred în potențialul meu, pentru că e clar că pot juca de la egal la egal cu toate jucătoarele de top. Undeva acolo e un hop pe care, dacă l-aș depăși, așa cum am făcut-o anul trecut la Paris, aș prinde și mai multă încredere și mi-aș da și mai mult drumul la joc. Simt că e acolo. Că sunt pe drumul bun. Asta mi-aș dori.”

Și, a mai adăugat ea, „trebuie să-ți asculți corpul. Normal că nu ești mereu bine, nu ești mereu în formă, dar sunt anumite limite de care trebuie să ții cont. Îți iei zile libere, mai scazi din volum, crești numărul de ore de relaxare. Sună ușor, dar nu e. Tentația e să te duci la antrenament, să tragi, să muncești. Dar trebuie să ții cont și partea asta. Degeaba sunt motivată, dacă efectiv ajung în teren și nu sunt, simt că energia nu e acolo. Te recuperezi mai greu, ai mai puțină claritate în joc. Trebuie căutat echilibrul mereu, ceea ce nu e ușor”.

Raluca a vorbit și despre succesul Simonei Halep la Roland Garros.

„Sincer, cred că Simona este un model pentru toată lumea. De tot ce vrei, de perseverență, ca persoană… Mi se pare că în ultimii ani a muncit foarte mult în toate aspectele, off-court, on-court, și pur și simplu a devenit o jucătoare și un om din ce în ce mai bun. Evident că asta ne împinge pe toate, să vrem și noi mai mult, să căutăm și noi mai mult. Să credem că se poate.”

Simona are merite indirecte în perioada excelentă a tenisului feminin românesc, dar, adaugă Raluca, fetele mereu s-au motivat una pe alta. „Mereu, de-a lungul anilor, sigur ne-am motivat una pe alta. E o competitivitate între noi, e chestia asta… dacă ea poate, eu de ce să nu pot. Suntem toate în țară, nu e niciuna să se antreneze undeva unde are ceva ce restul nu au. Sigur, de-a lungul anilor, fiecare a tras-o pe cealaltă. Normal că ai ani mai buni sau ani mai slabi. Mereu a răsărit una și a fost ea prima”.

Raluca Olaru are în total 9 titluri WTA la dublu din 16 finale.

Fotografii: Adi Bulboacă

Editorial Staff | 22 iulie 2018
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete