BRD Tennis Insider

Raluca Olaru încearcă să continue la București un sezon foarte bun: „Simt că pot să joc cu oricine”

După semifinala de anul trecut de la București cu Mihaela Buzărnescu, Raluca Olaru face din nou echipă cu Irina Begu la BRD Bucharest Open, parteneriatul care a câștigat spectaculos titlul acum doi ani. Cele două joacă azi pentru șansa unei noi finale la București, urmând să le întâlnească, în al treilea meci de pe Centre Court, într-o semifinală sută la sută românească, pe Jaqueline Cristian și Elena Gabriela Ruse.

Pentru Raluca a fost un an bun până acum; o prezență în finală și șansa unui nou trofeu acasă ar rotunji ceea ce a fost o primă parte de sezon care a făcut-o să spună că simte că e la un nivel la care poate juca împotriva oricărei adversare, mai ales cele de top.

Raluca a reușit două premiere, atingând prima dată sferturi de finală într-un turneu de Premier Mandatory, atât la Indian Wells, cât și la Miami – ambele, alături de Darija Jurak. Cu croata în vârstă de 35 de ani, Raluca face pereche de anul trecut, de la Moscova, când au ajuns oarecum accidental să facă pereche. S-au înțeles foarte bine, iar după Australian Open de anul acesta, au reușit o serie de turnee bune; pe lângă sferturile de finală menționate, ele au mai făcut sferturi la Dubai și Stuttgart, plus semifinale la Strasbourg. „Comunic foarte ușor cu ea. E genul de persoană cu care te înțelegi, cu care poți vorbi despre orice, ceea ce e important într-o echipă de dublu”, explică Raluca.

Ulterior, după o scurtă pauză de reîncărcare, Raluca a făcut pereche cu Simona Halep la Eastbourne, în ceea ce a fost un turneu excelent pentru ambele, oprit în semifinala cu Flipkens/Mattek, pierdută la limită, 10-8 în decisiv.

Cum a fost în echipă alături de Simona? “Foarte bine, cum să fie. Adversarele sunt speriate maxim, iar mie îmi e mai ușor că pot să-mi pun mai bine în valoare jocul de la fileu cu o astfel de jucătoare foarte solidă de pe baseline. Și e și fun, pentru că ne înțelegem bine, suntem relaxate, e totul ok”, spune Ralu.

Ca și la Roland Garros, la Wimbledon Raluca a ieșit din primul tur la dublu, unde a jucat de data asta cu Mihaela Buzărnescu, dar a recuperat la dublu mixt, unde a făcut iar pereche cu Franco Skugor – tot croat. Cei doi s-au oprit în sferturile de finală (de altfel, al doilea împreună la un Slam după US Open anul trecut), la capătul unui meci foarte intens și foarte disputat cu Lindstedt/Ostapenko. S-a jucat pe un Court 1 aproape plin, iar Ralu s-a bucurat la maxim de experiență.

„Da, chiar da, a fost unul dintre cele mai frumoase meciuri la nivelul acesta. Pe cât de rău a început Wimbledon la dublu, pe atât de bine se termină, chiar dacă, din păcate, am pierdut azi. A fost un meci incredibil, m-am simțit incredibil pe teren, nu mai voiam să se termine, deși eram așa obosită și efectiv îmi strângeam energia cât puteam, la fiecare punct, la fiecare minge, dar mi-a părut rău că s-a terminat meciul, pentru că am făcut un nivel foarte bun, eu sunt foarte mulțumită de cum am jucat, de atitudine, de energie, de tot. Am absorbit din plin meciul ăsta”, a spus ea la Londra, pentru Treizecizero. 

Dintr-o astfel de experiență, Raluca spune că a învățat să aibă mai multă încredere în ea:

„Experiența aceasta la mixt mă învață să am mai multă încredere în mine la dublu și îmi dă mai multă încredere, pentru că am jucat la un nivel foarte ridicat și asta nu poate decât să se adune acolo, chiar dacă e la mixt, nu contează. Lucrurile bune se adună acolo, undeva, și la un moment dat se fructifică. Dar și faptul că am jucat a doua oară pe un Court 1 aproape plin îmi dă și mai multă motivație de a munci și de a mă îmbunătăți și de a trage să ajung din nou în poziția aia.” 

Care a fost highlight-ul ei de-a lungul participărilor la BRD Bucharest Open? „Cel mai tare moment a fost titlul cu Irina de acum doi ani. Și momentele de sărbătoare de după. Mă bucur să joc din nou cu ea”, spune Raluca despre prietena ei, care, la rându-i, e în căutarea celui de-al treilea titlu de dublu consecutiv la București, după ce anul trecut s-a impus alături de Andreea Mitu.

„Sunt sigură că pot să ajung mai sus, știu că jocul meu este de mai sus și vreau să maximizez cât mai mult potențialul care simt că e mai mare decât ce s-a legat până acum. Și sunt pe direcția bună!” – Raluca Olaru

 

Fotografii: Ramona Toderaș / 30-0

 

 

Editorial Staff | 20 iulie 2019
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete