BRD Tennis Insider

Sevastova vs Țig, preview. Va fi un alt test greu pentru campioana din 2018?

Primul meci al zilei de joi de la BRD Bucharest Open le aduce față în față pe campioana en-titre, Anastasija Sevastova și pe Patricia Țig. Românca vine în această confruntare după patru victorii în care a pierdut un singur set, în turul doi de calificări în fața Melnikovei. Pati e, așadar, la al doilea ei meci pe un tabloul principal într-un turneu WTA după o pauză de doi ani.

Sevastova vine și ea după un meci dificil câștigat în fața Anei Bogdan, o bătălie pe cinste. „Ultima dată când am pierdut aici împotriva ei a fost într-un meci scurt, așa că m-am așteptat la o misiune grea. Ea joacă întotdeauna bine aici, este una dintre cele mai bune jucătoare de zgură din turneu, așa că a fost un prim tur greu”, spunea jucătoarea letonă după victorie.

Deși a fost condusă cu un break în setul al treilea, Sevastova a crezut mereu că meciul stă în racheta ei și că șansele ei vor apărea. „Știam de fapt că pot să îi fac break. Și ea mi-a făcut break atunci când am servit pentru meci. Pe zgură, trebuie să te lupți pe game-urile de serviciu și să te concentrezi mai mult pe ele față de iarbă, unde este mai ușor să îți câștigi serviciul.”

Sevastova va avea de înfruntat o nouă româncă într-un turneu la care a avut mereu rezultate excelente. Chiar dacă publicul nu îi va fi alături, acesta e un lucru care îi vine mai ușor de gestionat acum. „Cu siguranță, publicul ajută. Este întotdeauna plăcut să joci acasă. Asta a motivat-o (n.r. pe Ana Bogdan), dar am mai jucat aici împotriva românilor și știu cum este.”

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit o singură dată, tot în turul doi de la Bucharest Open, în urmă cu trei ani. Anastasija Sevastova a ieșit atunci învingătoare într-un meci câștigat cu 6-2, 6-2. „Știu că a fost foarte bună înainte, dar apoi a dispărut din circuit.”

După ce a aflat motivul absenței lui Țig, aceasta revenind abia în luna aprilie a acestui an după ce a născut o fetiță, Sevastova se așteaptă din nou la o misiune grea: „Ei bine, va fi greu, pentru că este o jucătoare bună. Nu cred că, după ce a născut un copil, nu mai știe cum să mai joace. Nu are presiune și i-am văzut rezultatele pe care le-a avut aici, unde a bătut câteva jucătoare bune.”

Meciurile jucate de Patricia în calificări și succesul din primul tur, în care a dominat-o pe Anna Bondar, o aduc pe jucătoarea noastră în fața celui mai tare test de la revenire. Dar e în egală măsură un meci dificil și pentru Sevastova, care va fi testată de o Patricia în căutare de victorii importante în această fază a carierei ei.

Editorial Staff | 18 iulie 2019
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete