BRD Tennis Insider

Patricia Țig, prima victorie pe un tablou principal la un turneu WTA după doi ani!

În urma meciului câștigat astăzi în fața Annei Bondar, 6-2, 6-1, Patricia Țig obține prima victorie pe un tablou principal la un turneu WTA după doi ani de zile. Ultima dată când Patricia reușea să câștige un meci pe tabloul principal al unui turneu WTA se întâmplă în iulie 2017, când o învingea pe Heather Watson la Washington.

De atunci s-au întâmplat multe lucruri bune pentru ea, despre care a vorbit la BRD Tennis Insider, live pe 30-0. A născut, a urmat o pauză de la tenis de mai bine de un an, iar anul acesta, în aprilie a jucat primele sale turnee oficiale, la nivelul circuitului ITF. A ajuns în două finale și a câștigat două titluri. Cu rezultatul obținut astăzi, Patricia își duce seria de victorii la București la patru, ea venind din calificări, acolo unde a câștigat trei meciuri.

Victoria în fața Annei Bondar a fost una categorică, Patricia dominând pe tot parcursul celor două seturi. A controlat, cu mici excepții, toate game-urile și a găsit toate răspunsurile în fața unei adversare mult mai bine clasate, dar și cu mult mai multe meciuri jucate în acest an. De asemenea, prin prisma clasamentului, aceasta este prima victorie pe care Patricia o obține, de la revenire, în fața unei jucătoare din top 200, Anna Bondar fiind clasată în prezent pe locul 193.

În meciul următor, Patricia Țig se va întâlni cu învingătoarea meciului Anastasija Sevastova – Ana Bogdan. Cu Sevastova, Patricia s-a întâlnit o singură dată, la București, în 2016, cu victoria letonei. Iar cu Ana Bogdan a jucat deja de patru ori, fiind 2-2 la întâlnirile directe, ultimul meci având loc în 2015, la Moscova, cu victoria Anei.

Editorial Staff | 16 iulie 2019
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete