BRD Tennis Insider

Patricia Țig câștigă două meciuri într-o zi și se califică pe tabloul principal la BRD Bucharest Open

Patricia Țig e prima jucătoare venită din calificări care își câștigă – și o face entuziasmant – locul pe tabloul principal al BRD Bucharest Open. 

Din cauza ploilor de duminică, Patricia a început ziua de luni devreme, contra rusoaicei Melnikova, care a reușit să-i ia primul set, 7-5, înainte ca Patricia să crească nivelul și să treacă repede prin următoarele două seturi: 6-1, 6-1. 

După o scurtă pauză de odihnă, Patricia a revenit pe teren, încurajată din tribune, pentru a face și ultimul pas în acest turneu de calificări. Și l-a făcut foarte hotărâtă, cu jocul ei ofensiv, cu lovituri pline, tot mai curate, și într-un ritm pe care adversara ei din Bulgaria, Shinikova, n-a reușit să-l păstreze decât în primele șapte game-uri.

Patricia a făcut break-ul pentru 5-3 și a închis setul în game-ul următor, apoi a reușit să câștige pe serviciul advers devreme în setul doi, când s-a și distanțat decisiv. S-a terminat 6-3, 6-2 pentru Pati, care duce la șapte numărul româncelor de pe tabloul de simplu: Sorana Cîrstea, Irina Begu, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse și Irina Bara – ultimele trei primind wildcard-ul organizatorilor.

Două dintre românce vor juca împreună – Jaqueline și Sorana -, Irina va juca cu o adversară venită din calificări, Gabi Ruse va juca cu Barbora Krejcikova (118 WTA), o jucătoare care excelează la jocul de fileu, fiind și fost lider mondial la dublu, Ana Bogdan joacă cu Anastasija Sevastova, deținătoarea trofeului și principala favorită și anul acesta, în vreme ce Irina Begu va deschide cu Aleksandra Krunic (113 WTA), o jucătoare care nu dă niciun punct gratis.

Dacă vrei să citești mai multe despre jucătoarele prezente anul acesta la BRD Bucharest Open, le-am făcut o scurtă prezentare.

Iată cum arată tabloul de simplu:

 

Editorial Staff | 15 iulie 2019
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete