BRD Tennis Insider

Monica Niculescu ratează prezența la ediția din acest an a turneului BRD Bucharest Open

Monica Niculescu va lipsi de la întâlnirea cu fanii români în acest an, jucătoarea fiind în continuare afectată de problemele medicale care au tras-o în jos în tot acest sezon. Monica a lipsit recent de la Roland Garros, primul turneu de Grand Slam pe care îl ratează după o perioadă îndelungată. La Wimbledon a ajuns de asemenea incomplet refăcută. Cu doar un singur meci jucat în ultimele trei luni, Monica a pierdut în primul tur la turneul londonez cu Naomi Osaka, 6-4, 6-1.

„M-am deplasat foarte rău azi. În timpul acesta cât am stat pe bară am pierdut puțin deplasarea în teren și mi s-a părut că eram foarte lentă și nu ajungeam la mingi. Mai am nevoie de timp și de meciuri ca să-mi intru în mână. Nu m-am simțit foarte bine pe suprafață, m-am simțit ca pe gheață”, declara Monica, după meci.

Despre problemele ei medicale, Monica a explicat că au început înainte de turneul de la Roma.

„Prima dată când am simțit ceva la gambă a fost înainte de Roma, am făcut RMN, mi-au zis că am doar o contractură. Nu m-am simțit confortabil și n-am jucat Roma, sperând că poate pot Strasbourg. Dar acolo s-a rupt. Iar la Paris mi-au zis că am două rupturi la gambă, două, nu una. Probabil a fost accidentare de compensare”.

La Londra, Monica spunea că s-ar bucura să poată juca la București, dar are nevoie să se simtă bine ca să poată reveni pe turneu. Din păcate, recuperarea ei nu e completă, astfel că jucătoarea a trebuit să se retragă de la București.

Locul ei pe tablou a fost luat de bulgăroaica Viktoriya Tomova. Tomova vine după un tur 2 la Wimbledon, unde a fost eliminată chiar de Serena Williams.

Alte retrageri notabile de pe tablou sunt cele anunțate de Sara Errani, Kaia Kanepi, Yulia Putintseva și Carla Suárez Navarro.

 

Foto: SportPictures

Editorial Staff | 13 iulie 2018
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete