BRD Tennis Insider

Mihaela Buzărnescu trece un test important, avansează în semifinale! A cincea semifinală a anului pentru Micky

Pentru al doilea meci la rând, Mihaela Buzărnescu reușește să acceseze cel mai bun nivel al ei atunci când situația o cere. Este o calitate pe care o vedem des la marii jucători, care sunt capabili să găsească cele mai bune soluții atunci când contează, în momentele cheie.

Asta a făcut Mihaela astăzi contra chinezoaicei Yafan Wang, o adversară ce s-a dovedit extrem de redutabilă și care a venit cu lecțiile făcute la întâlnire. Dar, încă o dată, Mihaela s-a folosit din plin de toată experiența acumulată în zecile de meciuri câștigate în ultima jumătate de an, reușind, încă o dată, să iasă cu bine dintr-o situație complicată.

A fost 7-6, 6-3 pentru Buzărnescu, care se califică în a cincea semifinală WTA din acest an, rezultat care o apropie de îndeplinirea a încă unui obiectiv: de săptămâna viitoare va urca cel puțin până pe locul 24, un nou career high ranking pentru ea.

De la un început de partidă cu Mihaela în prim plan și împărțind winner după winner, întâlnirea s-a transformat treptat într-un meci de uzură, echilibrată. Prima jucătoare care a făcut break-ul a fost Mihaela, însă Wang a fost cea care a egalat rapid, a trecut la conducere și mai apoi s-a desprins la două game-uri, având chiar șansa de a servi pentru primul set. Chinezoaica a părut că știe ce trebuie făcut în fața Mihaelei, i-a citit bine jocul, și în repetate rânduri a prins-o pe picior greșit pe româncă.

De la 3-5, Mihaela a legat două game-uri la rând și a dus setul într-un tie-break pe care l-a avut la îndemână și l-a controlat, dar toate astea au fost posibile pentru că tenisul ei a crescut în intensitate și și-a recăpătat ritmul obișnuit. Un ritm sufocant, care copleșește și nu permite adversarei să-și pună în funcțiune loviturile.

Mihaela n-a reușit să mențină acest ritm pe tot parcursul setului doi, dar când a avut nevoie, l-a recuperat, l-a accesat și a făcut diferența. Ca și în primul set, și în setul secund a trebuit să recupereze un break, și odată cea reușit să-și ia serviciul înapoi la 1-2, lucrurile au devenit dintr-o dată mult mai clare; a egalat, a urmat break-ul și nu s-a mai uitat o secundă înapoi.

Pentru finală, Mihaela va trebui să treacă de Petra Martic, favorita 4, care a învins-o tot astăzi în trei seturi pe Laura Siegemund. Cele două s-au mai întâlnit până acum de două ori, ultima dată chiar anul acesta la Birmingham, cu victoria Mihaelei.

Mihaela Buzărnescu trece un test important, avansează în semifinale! A cincea semifinală a anului pentru Micky

Editorial Staff | 20 iulie 2018
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete