BRD Tennis Insider

Mihaela Buzărnescu: „Mă bucur mult că reușesc să mă liniștesc și să câștig meciul”

Mihaela Buzărnescu, la conferința de presă de după meciul cu Zidansek, căreia a reușit să-i taie avântul exact la țanc:

Despre ce s-a întâmplat de la 1-4 și după acea cădere din setul secund

A fost o bătălie, ea joacă foarte bine, este într-o creștere de formă. A câștigat foarte multe turnee anul acesta, inclusiv un turneu de 125 de mii, cu câteva săptămâni în urmă, și știam că va fi un meci dificil. Din păcate, a contat mult primul game din setul doi pe care l-am pierdut după ce am condus cu 40-0 și apoi am mai avut încă trei game-uri în care am avut minge să câștig. Nu le-am fructificat, iar setul s-a dus la 4-1 și deja se complica foarte mult rezultatul final. Am vrut să mă liniștesc cumva și să regăsesc jocul pe care îl făcusem în primul set.

Despre cât de greu e să joci acasă

Destul de greu. Este prima dată când joc la acest WTA acasă. Publicul este în număr foarte mare, automat și așteptările sunt mai mari din partea mea, cât și din partea lor; vreau să le demonstrez că joc bine. Mă bucur mult că reușesc să mă liniștesc și să câștig meciul și să-i fac să vizioneze plăcut toate partidele.

Despre următoarea adversă (Wang)

Am văzut-o de câteva ori la anumite meciuri, dar nu știu foarte multe pentru că de obicei nu mă uit la adversare, nu mă uit la tablouri. Dar tot timpul înainte de meci vizionez partide de-ale adversarelor pe internet și îmi fac tactica.

Nemulțumiri în joc pentru astăzi

Anumite lucruri. Ea a jucat diferit față de adversara de ieri, trebuia (să am) o altă tactică și puteam avea mai multă răbdare în anumite momente; atunci clar rezultatul final din setul doi era în favoarea mea mult mai lejer, dar pierzând din energie totul se complică.

Despre revenirea din setul secund

Da, nu m-am mai gândit la nimic. Cu cât te gândești mai mult, cu atât îți faci mai mult rău.

Presiunea de a fi favorită la titlu

Da, este o presiune mai mare, publicul vine în număr mare. E prima oară când joc acasă, am jucat și destul de târziu astăzi și a fost o atmosferă mai ciudată puțin pentru mine.

Despre cum trece peste greșeli

În anumite clipe îmi este mult mai ușor să trec peste, dar în altele foarte greu. Te gândești că ai avut 40-0, ai mai avut apoi șanse să câștigi game-uri și nu ai reușit. Astăzi am avut momente când mă gândeam la asta și momente în care nu mă gândeam, dar în acest sport câteodată e mai greu, câteodată mai ușor, depinde de starea ta emoțională și psihică.

Despre acumularea oboselii

Astăzi am resimțit oboseala pentru că simțeam ceva în atmosferă și simțeam că nu mai am energie foarte multă. Probabil s-a acumulat; dar poate fi și din cauza presiunii- așa cum spuneam, publicul a venit în număr mare. Dar tot ei îmi și dau energie și putere să câștig sau revin în joc. Țin de asemenea să le mulțumesc că m-au ajutat foarte mult astăzi.

Editorial Staff | 18 iulie 2018
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete