BRD Tennis Insider

Martina Di Giuseppe reușește performanța carierei la București. O elimină pe Barbora Krejcikova și se califică, în premieră, într-o semifinală WTA

Martina Di Giuseppe reușește cea mai importantă performanță a carierei după victoria 6-4, 6-4, în fața Barborei Krejcikova, calificându-se, astfel, în prima ei semifinală WTA. 

Până în această săptămână, Martina Di Giuseppe, jucătoare clasată în prezent pe locul 211 WTA, nu jucase niciodată pe vreun tablou principal al unui turneu WTA, iar cel mai bun loc ocupat în clasamentul WTA a fost 166, în mai anul acesta. 

Totul s-a schimbat însă odată ajunsă la București. Aici ea pornit din calificări, unde nu a cedat niciun set în cele trei meciuri jucate; a trecut, pe rând, de Francesca Jones (6-3, 6-4), Daniela Seguel (6-0, 6-3) și Anna Bondar (6-3, 6-4). Calificarea pe un tablou principal WTA era, la acel moment, cel mai notabil rezultat înregistrat de ea. 

După această premieră bifată, au urmat, pe rând, altele. Prima victorie pe un tablou principal WTA, iar acum prima semifinală WTA – un rezultat care o va apropia de cele mai bune 150 de jucătoare ale lumii în clasamentul WTA. Firește, tot o premieră pentru ea.  

În vârstă de 28 de ani, Di Giuseppe reușește, așadar, o săptămână de ținut minte și își duce seria de victorii la Bucuresti la șase. Cu un tenis tipic de zgură, dar totodată specific jucătorilor italieni – relaxat, variat, inteligent, scurte din retur, slice-uri de rever, accelerări surprinzătoare cu lovitura de dreapta  –, Di Giuseppe a controlat cap-coadă partida cu Barbora Krejcikova, și nu i-a permis acesteia să fie în avantaj în niciun moment. 

Următoarea adversară a Martinei Di Giuseppe va fi Elena Rybakina, care a învins-o astăzi, 7-6, 6-3, pe Viktoria Kuzmova, favorita 2 a turneului. Aceasta va fi prima lor întâlnire.

Editorial Staff | 20 iulie 2019
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete