BRD Tennis Insider

Laura Siegemund o învinge pe Irina Begu, joacă din nou în semifinalele BRD Bucharest Open

Laura Siegemund, favorită șase a turneului, a oprit-o în sferturile de finală pe Irina Begu – campioana din 2017 -, și se întoarce, după trei ani de zile, în semifinalele BRD Bucharest Open: a fost 7-5, 6-2, un meci în care nemțoaica a revenit după ce a fost condusă cu un break în ambele seturi. Mai ales primul a fost foarte echilibrat, foarte lung – a durat 70 de minute – și, până la urmă, decisiv pentru dinamica jocului. Faptul că Siegemund a salvat trei mingi de set și a întors de la 2-5 a părut să o urmărească pe Irina și în al doilea set.

Un moment cheie de care a vorbit și Irina după terminarea meciului. „Cred că am fost cam pasivă la 5-3 când am servit și la nivelul acesta, când nu ești tu cel care își face punctele și cel care încearcă să dicteze, nu poți să aștepți greșeala adversarului. Faptul că am fost pasivă și nu am avut curaj să lovesc mingea m-a costat”.

Irina se desprinsese la 4-2, jucând extrem de incisiv pe reverul lui Siegemund, lovitura cea mai solidă a acesteia, și forțând-o astfel la o serie de greșeli succesive. Irina, care e calificată în semifinalele de dublu, alături de Raluca Olaru, a avut un prim punct de set la 5-3, pe care însă nu l-a putut fructifica.

Din acel moment, Laura Siegemund și-a găsit ritmul, iar planul ei de joc a început să fie mai limpede. Și mai bine executat. Pentru că Siegemund are multe arme: poate rupe ritmul adversarelor prin scurtele sale, iar backhand-ul său, când în lung de linie, când în cross, e adesea nemilos.

Fosta semifinalistă de la București în 2016 – învinsă atunci de Simona Halep – Siegemund a început să își reducă mult numărul erorilor neforțate, iar încrederea sa a crescut punct cu punct. A reușit să anuleze alte două mingi de set la 5-4, într-un game în care Kader Nouni i-a acordat un punct crucial pentru a egala la 5-5.

În mijlocul game-ului unsprezece, Irina a chemat intervenția medicilor pentru o rană superficială la degetul mâinii stângi. Jocul a continuat de la punct de break pentru Laura Siegemund, care și-a fructificat imediat șansa și a servit pentru set fără emoții.

Irina trebuia să găsească soluții la întrebările adversarei, dar replica dată la începutul setului a fost una scurtă. Condusă cu 0-30 în game-ul de start, Irina a revenit cu ajutorul serviciului, apoi a părut să treacă iar la conducerea jocului, când a făcut break pentru 2-0.

Din păcate pentru Irina, game-ul al treilea – întins pe aproape 10 minute, cu trei egalități – a alunecat spre Siegemund, care a reușit break-ul la a treia ei șansă și n-a mai privit înapoi de acolo.

Ea a câștigat următoarele cinci game-uri ale meciului și a revenit într-o semifinală WTA după mai bine de doi ani. „Am avut un început mai greoi și am avut nevoie de mai mult timp ca să intru în ritm. Simt că joc mai bine de la meci la meci, iar mâine sper să nu mai fie nevoie să fiu condusă ca să și câștig”, a spus ea la conferința de presă.

„Sunt dezamăgită. Mi-aș fi dorit să câștig acest meci și să fac un joc mai bun. Dintr-un motiv sau altul, am pierdut și trebuie să lucrez la asta” a declarat și Irina după meci.

Adversara Laurei Siegemund este o altă româncă. Patricia Țig își continuă aventura de la BRD Bucharest Open prin victoria de trei seturi împotriva Kristynei Pliskova. Pati, proaspăt revenită în circuit după ce a născut, va căuta prima sa victorie împotriva Laurei Siegemund, după ce ultimele două confruntări s-au terminat în favoarea nemțoaicei.

Editorial Staff | 19 iulie 2019
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete