BRD Tennis Insider

La limită: Anastasija Sevastova se strecoară cumva pe lângă excelenta Ana Bogdan, care a chinuit-o până la final

Anastasija Sevastova, favorita principală și deținătoarea trofeului de la BRD Bucharest Open, trece cu bine un test dur, după o victorie la limită în fața Anei Bogdan. A fost 5-7, 7-6 (4), 7-5 pentru jucătoare din Letonia (poziția 11 WTA), cu o revenire de la 2-4 în tiebreak-ul setului doi, într-un meci de peste trei ore – de altfel, meciul zilei. 

Este, totodată, și o mică revanșă pe care Sevastova o obține în fața Anei Bogdan, cea care în urmă cu doi ani o învingea clar, 6-1, 6-3, în sferturile de finală de la București. Și nu mult i-a lipsit Anei pentru a repeta acel rezultat și acum. “Ea joacă întotdeauna foarte bine împotriva mea. Am pierdut aici în fața ei și acum mă bucur că mi-am luat revanșa”, a spus Sevastova la finalul meciului. 

Ana, deși cu mari dureri la mână, a avut un avantaj important în tiebreak-ul setului doi, acolo unde a condus cu 4-2. Doar că, de la acest scor, a urmat o serie de cinci puncte pentru Sevastova, care a dus meciul într-un decisiv maraton. Un set care a avut tot felul de răsturnări de situație: prima care a reușit break-ul a fost Ana Bogdan, care a urcat la 2-0; Sevastova a răspuns prompt cu patru game-uri la rând; Ana a revenit, a egalat la 5, după ce Sevastova a servit la 5-4 pentru meci. Iar în final, ultimul cuvânt i-a aparținut deținătoarei trofeului, care a obținut break-ul la 5-5 și a fugit cu victoria, înainte ca lucrurile să se complice și mai mult. 

Ca și în urmă cu doi ani, Ana s-a dovedit și acum o adversară extrem de complicată pentru Sevastova. A ținut-o în șah o perioadă îndelungată din meci, a avut toate răspunsurile necesare în fața tenisului variat și inteligent propus de letonă și rareori a fost surprinsă de scurtele Anastasijei, accelerările venite cu lovitura de dreapta sau efectele diferite. 

Din păcate, una din problemele principale pentru Ana a fost accidentarea suferită la mână, pentru care a și primit îngrijiri medicale. Problemele au început să apară încă de la mijlocul setului doi, ea mărturisindu-i antrenorului Victor Ioniță că nu mai simte mâna atunci când lovește cu dreapta și nu poate lovi din plin; nu poate face diferența atunci când e cazul. Cu toate astea, ea a reușit să se pună des în poziții avantajoase, mai ales în setul doi, când foarte puțin i-a lipsit pentru a ieși învingătoare. 

Sevastova însă a fost solidă ca o stâncă în momentele importante. N-a clipit, n-a scăzut nivelul și întotdeauna a venit cu ceva special pentru a face diferența: fie cu o lovitură de forehand în unghi scurt, fie cu o scurtă imposibil de ajuns, fie cu un serviciu greu de returnat. A făcut ceea ce fac, de regulă, jucătoarele de top: a găsit o cale de a ieși la suprafață, chiar dacă n-a fost cea mai bună zi a ei. 

Următoarea adversară a Anastasijei Sevastova este tot o româncă. Ea o va întâlni pe Patricia Țig, care a trecut clar, 6-2, 6-1 de Anna Bondar. Cele două s-au mai întâlnit o singură dată, în urmă cu trei ani, chiar la turneul de la București. Atunci, învingătoare a ieșit Anastasija Sevastova, 6-2, 6-2. Acum, în forma pe care o arată Patricia, pe Sevastova ar putea să o aștepte un nou test dur.

Programul zilei de miercuri este aici.

Imagini: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Editorial Staff | 16 iulie 2019
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete