BRD Tennis Insider

Kristyna Pliskova și Viktoria Kuzmova câștigă titlul la BRD Bucharest Open 2019 în proba de dublu!

Kristyna Pliskova și Viktoria Kuzmova ies învingătoare, 6-4, 7-6 (3) în fața echipei Gabriela Ruse/Jaqueline Cristian și câștigă titlul în proba de dublu la BRD Bucharest Open 2019. 

Pentru Kuzmova este al doilea titlu WTA cucerit în proba de dublu, după cel de anul acesta câștigat la Praga (alături de Anna Kalinskaya). Iar Pliskova își trece în palmares al treilea trofeu WTA, fiind primul câștigat alături de o altă jucătoare decât sora sa, Karolina. 

 

Și pentru Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian prezența într-o astfel de finală – prima la nivelul circuitului WTA – este un punct de plecare și pot folosi meciurile din această săptămână pentru viitor. E o experiență care le poate ajuta mai departe. 

Favorite 4 la BRD Bucharest Open, Pliskova și Kuzmova reușesc să încheie într-o manieră perfectă o săptămână în care au revenit, de două ori la rând, de la set pierdut în primele două meciuri. În primul tur ele au trecut, 4-6, 6-3, 10-7, de Anastasia Grymalska/Naiktha Bains, iar în turul secund au învins, 3-6, 7-6, 10-6 echipa Sharon Fichman/Nina Stojanovic. 

În finala de astăzi, jucătoarea care a făcut diferența încă din startul meciului a fost Kristyna Pliskova, care a servit, returnat și interceptat solid și fără ezitări. Astfel că după primele zece minute scorul era 3-0 pentru Kuzmova/Pliskova.  

La acest scor, Ruse și Cristian au solicitat intervenția antrenorului, care le-a sfătuit să caute mai mult loviturile în cross. “Tot timpul trebuie să loviți pe cross. Ele (n.a. Kristyna Pliskova și Viktoria Kuzmova) caută să închidă punctul repede și atacă tot timpul în lung de linie. Voi ține-ți pe cross și închide-ți unghiurile”, le-a transmis Andras Szekely, antrenorul Gabrielei Ruse. 

De la această intervenție, a început recuperarea: întâi, Jaqueline și Gabriela au apărut pe tabelă, iar apoi au căutat tot felul de variante pentru a fi eficiente și la retur, acolo unde Pliskova nu a oferit prea mult spațiu. Cu toate astea, la 2-4, când la serviciu s-a aflat chiar Kristyna, au apărut și primele mingi de break ale finalei pentru Ruse și Cristian, reușind în final să urce la 4-3. Până să ajungă aici, ele au revenit de la 1-4, 15-30. 

Deși egalate și pierzând un avantaj important, atât Kristyna, cât mai ales Kuzmova au gestionat foarte bine momentele și punctele decisive ale finalei. La 4-4 ele au revenit de la 0-30, iar la 5-4, când Cristian/Ruse au servit pentru a rămâne în set, și-au folosit experiența pentru a fugi cu primul set. 

În setul secund, startul a fost, din nou, excelent pentru echipa Pliskova/Kuzmova. La 2-1, după ce Gabriela Ruse a avut nevoie de intervenția medicului, Kristyna și Kuzmova au izbutit break-ul și s-au distanțat la 4-1 mai apoi. Precum în primul set, povestea s-a repetat și acum: Ruse și Cristian n-au renunțat, au recuperat serviciul pierdut în debut, au făcut break-ul la 2-4, când, de asemenea, tot Kristyna s-a aflat la serviciu și au reușit egalarea – după două mingi de break salvate la 3-4 de Cristian. 

Scenariul nu avea însă se se repete pe deplin. La 4-4, Ruse/Cristian au avut, asemeni primului set, șanse de a face break-ul. Au ratat cele trei mingi de break,  dar la 4-5 ele au salvat trei mingi de meci și au reușit să împingă setul doi în tiebreak. Un tiebreak în care experiența a făcut, încă o dată, diferența pentru Pliskova și Kuzmova, jucătoare obișnuite cu turneele mari și meciurile mari. 

Fotografii: Ramona Toderaș / 30-0

 

Editorial Staff | 21 iulie 2019
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete