BRD Tennis Insider

Kristyna Pliskova o învinge pe Alexandra Cadanțu, Veronika Kudermetova avansează fără emoții în turul doi

La prima ei prezență la BRD Bucharest Open, Kristyna Pliskova, favorita 8 a turneului, o învinge pe Alexandra Cadanțu, 7-5, 6-1 și se califică în turul doi. Cu 13 ași și doar șase puncte cedate cu primul serviciu, Kristyna s-a dovedit a fi mult prea puternică pentru Alexandra, care a acuzat probleme la nivelul umărului în setul doi.

Alexandra Cadanțu își amână revenirea în top 200, dar pleacă de la București cu două victorii importante reușite în calificări, una obținută după opt mingi de meci salvate, și o nouă prezență pe un tablou principal al unui turneu WTA – pentru prima dată în acest sezon. Timp de un set, Cadanțu a dat o replică puternică cehoaicei, dar problemele fizice nu i-au permis să mențină același nivel și în setul doi.

A fost un prim set strâns, cu un singur break reușit în 12 game-uri. Atât Alexandra, cât mai ales Kristyna au avut procentaje mari la punctele câștigate cu primul serviciu (80% Pliskova, 60% Cadanțu), ceea ce a făcut ca setul să fie echilibrat. Dintre cele două, Pliskova – care are unul dintre cele mai redutabile servicii din circuitul WTA, deținând și recordul de cei mai mulți ași serviți într-un meci oficial –, a fost jucătoarea mai eficientă la acest capitol: nu i-a dat nicio șansă adversarei de a se apropia de serviciul său. Iar Alexandra, deși a reușit să stea aproape mult timp, a clipit la 5-6, când a servit a doua oară pentru a rămâne în set, pierzându-și serviciul la zero. Înainte de a se ajunge aici, Cadanțu a salvat o minge de set la 4-5.

Odată cu primul set câștigat la mare luptă, tenisul Kristynei Pliskova a devenit mai rotund, și-a curățat jocul și mai mult de greșeli, iar returul a început să funcționeze mai bine, ceea ce a pus-o în dificultate pe Alexandra, care și-a cedat serviciul încă din debutul setului doi. Aici a contat, cel mai probabil, și problemele fizice pe care le-a acuzat în zona umărului, motiv pentru care a și cerut intervenția fizioterapeutului la 0-3 în setul doi.

După intervenția fizioterapetului, Cadanțu a pierdut alte două game-uri la rând, decisive pentru soarta partidei.

Tot astăzi, o altă favorită importantă a turneului și-a confirmat statutul. Veronika Kudermetova, favorita 3 a turneului, a învins-o, 6-2, 6-4, pe Arantxa Rus. În vârstă de 22 de ani, Kudermetova este una dintre jucătoarele cu cea mai frumoasă evoluție în acest an din circuitul WTA. Rusoaica a început anul în afara topului 100, a câștigat primul titlu WTA 125K (Guadalajara), a ajuns, în premieră, în turul trei la un Grand Slam (Roland Garros), s-a calificat în semifinale la turneul pe iarbă de la ‘s-Hertogenbosch și a bifat prima victorie în fața unei jucătoare din top 20 (Caroline Wozniacki, Roland Garros).

Grație acestor rezultate, Kudermetova a făcut un salt de 77 de locuri în clasament de la începutul sezonului, în prezent fiind pe locul 56.

Editorial Staff | 16 iulie 2019
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete