BRD Tennis Insider

Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse se califică în finala probei de dublu la BRD Bucharest Open 2019! 

Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse se califică în prima finală WTA în proba de dublu după o revenire spectaculoasă, 3-6, 6-3, 10-7, în fața echipei Raluca Olaru/Irina Begu, campioanele din 2017 și favoritele principale ale ediției din acest an. Este cel mai important rezultat pe care Jaqueline și Gabriela îl reușesc în circuitul WTA. 

În drumul către această finală, Cristian și Ruse au învins fie echipe favorite, fie echipe valoroase și mai experimentate. În primul tur, cele două au trecut, 6-4, 6-3, de perechea Alexandra Cadanțu/Elena Bogdan (campioane în 2014 la București). În turul doi au reușit surpriza și le-au învins în set decisiv pe Andreea Mitu și Lara Arruabarrena (favoritele 3), iar astăzi au repetat isprava în fața favoritelor 1, cu o revenire excelentă, după pierderea primului set. 

După două seturi în oglindă, în care ambele echipe au încercat o revenire pe finalul setului – Cristian și Ruse au avut o revenire în primul set de la 1-4 cu dublu break la 3-4; Begu și Olaru de la 1-5 la 3-5 în setul doi – decisivul a aparținut jucătoarelor mai puțin experimentate, dar mai încrezătoare și mai sudate azi. Jaqueline și Gabriela au mai făcut echipă și în trecut, cele două câștigând un titlu și jucând două finale în circuitul ITF, iar lucrul acesta a cântărit suficient azi ca să depășească experiența și valoarea dublului Irina/Raluca, care au jucat, până acum, peste zece finale WTA în proba de dublu. 

Calificarea în finala probei de dublu mai înseamnă, pe lângă un salt în clasament, și un plus de experiență pentru ambele jucătoare, care acum își construiesc un drum în tenisul mare. De asemenea, va fi pentru a șasea oară la rând când avem cel puțin o româncă în finala de dublu la BRD Bucharest Open. 

Pentru primul titlu WTA în proba de dublu, Gabriela și Jaqueline vor juca cu favoritele 4 Viktoria Kuzmova/Kristyna Pliskova. Echipa Kuzmova/Pliskova a acces în finală după abandonul echipei Aliona Bolsova/Tereza Mrdeza, în urma accidentării suferite de Bolsova în meciul din turul doi din proba de simplu. 

 

Foto: Ramona Toderaș / 30-0

Editorial Staff | 21 iulie 2019
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete