Irina Camelia Begu, victorie categorică și calificare în sferturile de finală. Alexandra Dulgheru luptă incredibil și trece de optimi
.

Irina Begu este cea de-a doua jucătoare din România calificată în sferturile de finală la BRD Bucharest Open 2017, după o victorie cu 6-4, 6-0 în fața unei alte românce, Jaqueline Cristian.

Tot în sferturi s-a calificat, după meciul din sesiunea de seară, și Alexandra Dulgheru, jucătoare venită din calificări și aflată la a șasea partidă pe zgura de la Arenele BNR. Deși, evident, obosită, Alexandra a găsit puterea să lupte până la capăt și să-și mulțumească fanii care au venit în tribune pentru a o susține. A fost 6-4, 4-6, 6-2 pentru Alexandra în meciul cu favorita nr. 9,  Ekaterina Alexandrova, din Rusia, și compatrioata noastră merge în sferturile de finală.


Alături de Irina și de Alexandra Dulgheru, în sferturi mai merge și Pauline Parmentier, din Franța, care a produs o mică surpriză, eliminând-o pe Elise Mertens, din Belgia, cap de serie nr. 5, 3-6, 6-4, 6-4, precum și Tatjana Maria, din Germania, care a beneficiat de abandonul argentiniencei Nadia Podorska, în primul set, la scorul de 4-1.

Meci dificil pentru perechea de dublu formată din românca Alexandra Cadanțu și Danka Kovinic din Muntenegru, cele două fiind învinse cu 7-6(0), 6-0 de favoritele nr. 2 ale BRD Bucharest Open 2017, E. Mertens (BEL)/D. Schuurs (NED).