BRD Tennis Insider

Irina Begu și Andreea Mitu s-au calificat în finala probei de dublu de la București

Într-o întâlnire românească, Andreea Mitu și Irina Begu au reușit să treacă de Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse într-un super tiebreak decisiv, în prima semifinală de dublu a turneului de la București, 6-4, 3-6, 10-6.

Gabi și Jaqueline au început mai bine meciul, reușind să se desprindă la 3-1, însă avantajul nu a durat mult, Irina și Andreea au făcut imediat break-ul, într-un game decis la punct decisiv. De altfel, game-urile au fost destul de strânse, iar Irina și Andreea au fost mult mai atente la punctele cheie, trei game-uri consecutive s-au dus la 30 egal, iar  în timpul conferinței de presă Irina a subliniat că planul lor era să fie active de la începutul meciului în fața unei perechi care nu avea nimic de pierdut.

Gabi și Jaqueline au reușit să recupereze unul dintre cele două break-uri ale setului, dar nu a fost de ajuns în fața unei echipe mult mai experimentate. Andreea și Irina au continuat perioada bună de joc și în setul secund luând conducerea cu 3-0, iar finalul meciului era din ce în ce mai aproape. Greșelile numeroase din partea perechii Ruse/Cristian le-a consolidat avantajul. Dar Gabi și Jaqueline au impresionat prin ambiție și curaj, acestea inzbutind să facă o serie de șase game-uri consecutive și s-a ajuns la super tiebreak.

„Cred că ne-am relaxat la set și 3-0 și din păcate am pierdut două game-uri la 40 egal. Cred că asta a fost problema setului doi, noi ne-am relaxat și ele au fost mult mai active. Ele sunt două jucătoare foarte bune, au un potențial de top 100 și cred că dacă vor munci în continuare, dacă își vor face treaba au posibilitatea de a ajunge acolo”.

Am avut ocazia să vedem în Gabi și Jaqueline două tinere care au demonstrat că pot face un joc bun în fața Irinei și Andreei, jucătoare cu mult mai multă experiență și care, într-un final, au știut să gestioneze mai bine super tiebrek-ul.

Așadar, la primul turneu de WTA după naștere, Andreea Mitu revine într-o finală de dublu alături de Irina. Andreea privește cu mult entuziasm în față, dar știe că nu va fi ușor. „E destul de greu să mă readaptez la nivelul la care am fost, mai ales la dublu, unde reacția trebuie să fie mult mai rapidă, mi-e mai greu la voleu, dar cred că astăzi am făcut o treabă bună. Vreau să mă axez mai mult pe simplu, aici am beneficiat de un wildcard, nu am verificat clasamentul, dar cred că trebuie să mai urc ceva locuri ca să iau parte pe tabloul principal de simplu. Mi-au lipsit turneele, mi-a lipsit călătoritul, dar nu mă grăbesc.”

Nu va fi o finală în întregime românească. Irina Begu și Andreea Mitu le vor întâlni pe Danka Kovinic și Maryna Zanevska. Ele le-au învins în a doua semifinală de dublu pe Mihaela Buzărnescu și Raluca Olaru, 6-4, 6-1.

Editorial Staff | 21 iulie 2018
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete