Irina Begu și Ana Bogdan, în semifinale la BRD Bucharest Open 2017. Alexandra Dulgheru pierde la mare luptă
.

Zi bună pentru Irina Begu și Ana Bogdan la ediția din acest an a BRD Bucharest Open, cele două românce reușind să se califice în semifinale, cu șanse să obțină, sâmbătă, un loc în marea finală.

După un prim set echilibrat cu franțuzoaica Pauline Parmentier, încheiat cu 7-5, Irina Begu a reușit un set secund perfect, câștigat cu un categoric 6-0, și, după doar 84 de minute de joc, și-a asigurat un loc în ”careul de ași” de la BRD Bucharest Open 2017.

„Am motor diesel, mă încălzesc un pic mai greuspus, mai mult sau mai puțin în glumă, irina, la conferința e presă de după meci, după care a declarat: „Mă bucur însă că într-un final reuşesc să mă regăsesc şi să îmi intru în ritm. Sunt fericită că de la 4-1 am reuşit să
revin. Sunt mai greoaie la început de meci, dar până la urmăsă câştig primul set, şi ieri, şi azi. Am avut foarte multe greşeli neforţate la început, ea era cea careconducea jocul, iar eu nu sunt genul care să se apere. Ulterior, chiar dacă ea a avut şi 5-3 simţeam că sunt pe calea cea bună şi era doar o chestiune de timpsă revin. Carla este o jucătoare dificilă, va fi greu, am mai jucat cu ea. Este solidă, ia
mingea repede, dar încă nu m-am gândit la ce se va întâmpla mâine, încă mă bucur de victoria de azi. Ar fi o victorie mare, cât şi pentru tenisul feminin românesc să câştig aici. Îmi doresc să fie cât mai multe românce în semifinale şi una dintre noi să câştige. Nu va fi nicio problemă că mâine voi juca două meciuri, atât la simplu, cât şi la dublu. Sunt pregătită şi sper ca şi la dublu să fac un rezultat cât mai bun”.

Imediat după meciul Irinei a intrat pe teren Ana Bogdan, pentru sfertul ei de finală. Iar Ana a realizat cea mai mare și mai plăcută surpriză de la actuala ediție a BRD Bucharest Open 2017: a eliminat-o pe principala favorită a competiției, Anastasija Sevastova, din Letonia. A fost 6-1, 6-3 după doar 63 de minute de joc.

„Sunt extrem de fericită, încă retrăiesc unele momente din meci. Am încercat să mă gândesc la fiecare minge în parte şi nu la faptul că este favorita principală a turneului şi numărul 17 mondial. Şi iată că am reuşit. Am fost foarte energică în meci încă de la început, deşi am avut mici scăpări în setul 2 la 3-0, dar la 3-2 am pus mai multă presiune şi am încheiat meciul cu bine”, a explicat Ana Bogdan în deschiderea conferinței de presă,ocazie cu care a explicat și care este ”secretul„ bandajului pe care l-a purtat la genunchi în timpul meciului: ”Sunt mai bine acum cu piciorul. Ieri a fost o zi de pauză în care amfăcut multă recuperare, m-am odihnit, iar azi am ignorat complet durerile pe care le-am avut. Bandajul m-a ajutat mult, acum aştept meciul de mâine”.

În fine, Ana a răspuns și la întrebarea ”ce înseamnă o victorie pentru tine aici?”: ”Ar însemna o împlinire sufletească să câştig turneul. E ceva ce aştept de ani de zile. Pentru mine este un turneu de suflet, am jucat de multe ori aici şi m-am simţit de fiecare dată foarte bine. Dar acum vreau să măbucur de momentul acesta şi de meciurile care vor veni”.

Altfel,  favorita nr. 3 a turneului de la București, Julia Goerges, din Germania, s-a calificat și ea în semifinale după o victorie în două seturi, 7-5, 7-5 cu compatrioata noastră, Alexandra Dulgheru.

Cea de-a patra semifinalistă este Carla Suarez Navarro, din Spania, cap de serie nr. 2. Jucătoarea din Spania a reușit victorie categorică, 6-0, 6-3 cu Tatjana Maria, din Germania.

În turneul de dublu, în sferturile de finală, perechea formată din compatrioatele noastre, Jaqueline Cristian și Cristina Dinu, a fost eliminată la capătul unui meci foarte echilibrat. Scorul final a fost 6-2, 7-6(3), pentru perechea Katarzyna Piter(POL)/Maryna Zanevska(BEL).