Irina Begu joacă două finale duminică. La dublu, alături de Raluca Olaru. Meciurile încep la ora 17
.

Ziua de azi a fost una perfectă pentru Irina Camelia Begu, care a câștigat ambele semifinale jucate ceea ce înseamnă de duminică ea va juca în ambele finale.

Astfel, de la ora 17, pe terenul central, Irina o va întâlni pe Julia Goerges, din Germania, cap de serie nr. 3, aceasta după ce compatrioata noastră a eliminat-o pe Carla Suarez Navarro, din Spania, iar Julia, pe Ana Bogdan.

În primul meci al zile de sâmbătă, pe o căldură infernală, Begu, cap de serie nr. 7, a trecut cu 7-5, 7-5 de favorita nr. 2, după mai bine de două ore de joc.

„A fost greu în semifinala de simplu, ambele am suferit din cauza căldurii. Dar a trebuit să ne adaptăm, Carla e o jucătoare solidă, iar atuncicând nu reuşeam să o împing în spate ea era cea care dicta. Însă din momentul în care mi-am intrat în ritm am fost mai agresivă şi am câştigat punctele mai uşor. S-a simţit oboseala la dublu, pentru că veneam după un meci de 2 ore la 40 de grade. Raluca m-a ajutat enorm şi mi-am făcut meciul mai uşor. Mă bucur că voi juca mâine două meciuri, sper să le câştig. Va fi o zi grea. Mă bucur că partidele încep la ora 17,00, sper să nu mai fie atât de cald şi să îi fac pe
români fericiţi. Va fi o victorie mare pentru mine. Julia Goerges este o jucătoare care serveşte foarte bine, are o dreaptă puternică şi
va trebui să speculez un pic reverul”,  a declarat, la conferința de presă de după meci Irina.

Imediat după jocul câștigat de ea au intrat pe teren Ana Bogdan și Julia Goerges, din Germania. După două ore și 20 de minute de joc favorita nr. 3 avea să se impună cu 3-6, 6-2, 6-4.

„Pentru mine a fost un turneu extraordinar, îmi doresc să păstrez toate amintirile frumoase, toate trăirile la intensitate maximă pe care le-am avut aici şi să merg mai departe. Vreau să iau tot ce a fost bun şi să privesc înainte pentru că am reuşit un rezultat foarte bun aici. Atingerea semifinalelor înseamnă foarte mult pentru mine,
vreau să muncesc mai mult. Cu siguranţă voi avea mai multă încredere la următoarele meciuri. Eu îmi doresc să fac lucrurile cât mai bine şi să intru în top 100 în primul rând.

Deşi luasem eu primul set, în setul doi am simţit un pic de presiune. Ea a început să joace din ce în ce mai bine, a început să servească mai bine şi să schimbe mai repede direcţia. În schimb, eu nu am reuşit să-mi ţin serviciul,iar aici s-a văzut diferenţa. Am simţit din nou dureri la genunchi şi pentru mine va urma o perioadăde recuperare.
Voi rămâne câteva zile aici şi mă voi ocupa de această problemă.Nu e o accidentare gravă, însă nu e confortabil. Faţă de anul trecut, jocul meu este mult mai solid, sunt mult maiagresivă, iau deciziile mai repede şi fac un pas în teren aşa cum m-a sfătuit antrenorul meu.

Irina poate să o învingă pe Goerges, îi doresc multă baftă şi sper caea să ridice trofeul” a cocluzionat Ana la conferința de presă după unul dintre cele mai bune turnee din cariera sa.

Seara  a fost încheiată tot de Irina, care a intrat pe teren alături de Raluca Olaru, pentru semifinala lor de dublu. Meciul nu le-a creat prea mai probleme, au dispus cu 6-0, 6-4 de perechea Katarzyna Piter (POL)/Maryna Zanevska(BEL) și vor juca duminică seară finala de dublu împotriva cuplului E. Mertens (BEL) / D. Schuurs (NED).

„Nu a fost o victorie facilă, deşi scorul a fost destul de drastic. Noine-am muncit punctele. Am încercat să fiu cât mai activă, să acopăr cât maimult terenul pentru a le pune cât mai mult în dezavantaj pe adversare. Noi vom mai juca împreună. Nu depinde doar de noi să jucăm la dublu şila Fed Cup, dar este o variantă. Cunosc adversarele din finală, au început de curând să facă echipă împreună. Au avut
rezultate bune pe iarbă, însă e o finală şi avem şansele noastre, mai ales că am arătat un tenis foarte bun toată săptămâna. Suntem acasă şi îi avem pe români alături de noi şi sperăm să fie o zi pozitivă mâine” a spus, după această frumoasă victorie, Raluca Olaru.