BRD Tennis Insider

Irina Begu începe BRD Bucharest Open cu victorie, trece de Aleksandra Krunic

Campioană în urmă cu doi ani la București, Irina Begu deschide turneul cu o victorie în două seturi, în fața sârboaicei Aleksandra Krunic și avansează în turul secund. Acesta a fost al patrulea meci câștigat la rând în fața Aleksandrei Krunic de către Irina – o victorie care o apropie de revenirea în top 100.

Dat fiind istoricul Irinei Begu la București, faptul că a început cu dreptul turneul e o veste tare bună. Până acum, atât în 2011 – pe vremea când turneul era din categoria ITF -, cât și în 2017, odată depășit cu bine turul 1, ea s-a mai oprit doar la trofeu. Până acolo însă, victoria de azi e cea care contează. Condusă cu 1-4 (cu dublu break) în primul set, Irina s-a regrupat rapid și a răspuns cu o serie de patru game-uri la rând, acesta fiind, de altfel, momentul în care meciul a căpătat o cu totul altă dinamică. Odată ce jocul Irinei a început să se lege iar reperele au fost regăsite, avantajul adversarei, care a început foarte bine și a dat o replică puternică cu tenisul său variat și scurtele de efect, a dispărut.

La 6-5, când Krunic a servit a doua oară pentru a rămâne în set (la 4-5 a salvat o minge de set), Irina a presat la retut, reușind astfel să închidă un prim set echilibrat, în care a trebuit să găsească rapid răspunsuri și soluții în fața unei adversare cu un stil de joc versatil, ușor înșelător și imprevizibil.

După un prim set intens, setul doi a avut o desfășurare complet diferită. Irina a preluat frâiele, a dominat cap-coadă și nu s-a mai uitat în urmă, fiind impecabilă la toate capitolele: doar trei puncte pierdute cu serviciul și un procentaj de 83% la retur pe serviciul doi al adversarei. “Am început mai greu. Îmi doream să joc foarte bine Am avut ceva emoții. Înseamnă mult pentru mine această victorie. Sper să fie cât mai multe “, a spus Irina la finalul meciului.

Următoarea sa adversară va fi Kaja Juvan, care a trecut tot astăzi de Isabella Shinikova, 5-7, 6-1, 6-1. Acesta va fi primul meci între ele.

Editorial Staff | 16 iulie 2019
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete