BRD Tennis Insider

Irina Begu câștigă cu Kaja Juvan, se întoarce în sferturile de finală de la BRD Bucharest Open!

Irina Begu, campioana din 2017, se întoarce în sferturile de finală de la BRD Bucharest Open după victoria, 6-4, 6-3, în fața slovenei Kaja Juvan. Este pentru a treia oară în acest sezon când Irina se califică într-un sfert de finală WTA, după Hobart și Budapesta. Calificarea în sferturile de finală de la București o apropie pe Irina și mai mult de revenirea în top 100, ea fiind în prezent pe locul 121 WTA.
Având în față o adversară valoroasă, aflată pe un mare val de încredere – Juvan a ajuns la București după un Wimbledon în care a câștigat patru meciuri și i-a luat un set Serenei Williams în turul doi – , dar fără multe meciuri jucate la acest nivel, Irina Begu și-a folosit experiența în toate momentele importante ale partidei.

Kaja Juvan, o tânără în vârstă de 18 ani, campioană la Wimbledon juniori în urmă cu doi ani, i-a pus mari probleme în multe ocazii, dar Irina a rămas aproape de adversară, și-a creat șanse și a așteptat ocazia potrivită pentru ataca. Și-a ales cu atenție loviturile, dar mai ales momentele potrivite pentru a presa, pentru a aștepta ori pentru a-și pune în funcțiune defensiva.

Primul set a fost unul strâns. Kaja Juvan a avut replică la orice încercare a Irinei de a lua un avantaj important, de aici și cele patru break-uri consecutive reușite în începutul de meci: Irina a făcut prima break-ul la 1-1, dar s-a văzut egalată rapid de Kaja. Tot Irina a preluat conducerea cu un nou break la 2-2, dar încă o dată adversara a răspuns prompt și a egalat situația.

Game-ul opt din primul set a fost unul deosebit de important. Acela a fost momentul în care Juvan a condus pentru prima dată în set, dar Irina n-a rămas datoare și a răspuns pe măsură. Odată trecut acest hop, tenisul Irinei a devenit și mai clar: s-a așezat mai bine în teren, a rămas aproape de linia de fund și a continuat să pună presiune cu fiecare lovitură pe adversară, reușind un nou break la 4-4 – de data asta decisiv pentru soarta primului set.

Dinamica meciului nu s-a schimbat peste măsură în setul doi. Juvan a continuat să adune puncte valoroase atât cu defensiva excelentă, cât mai ales cu trecerile curajoase defensivă – ofensivă, ceea ce a și determinat-o pe Irina să apeleze la antrenor. “Trebuie să schimbi prima. Acceptă și faptul că ea îți face unele puncte și lovește bine. Trebuie să lupți pentru fiecare punct. Ideea e să nu faci pasul în spate. Trebuie să muncești pentru fiecare minge. Tot timpul trebuie să-ți propui ceva”, i-a transmis Victor Crivoi la începutul setului doi.

Iar în final, echilibrul a fost rupt tot de plusul de experiență al Irinei, care a știut cum să speculeze sau să preseze în acele momente mari. Asta a făcut, de fapt diferența: Irina a câștigat puncte mari în momente mari – un exemplu în acest sens este revenirea de la 0-30 în game-ul opt al setului doi. Și-a forțat adversara să lovească o minge în plus și a surprins-o cu modul rapid în care a luat unele lovituri.

Pentru un loc în semifinale, Irina Begu va juca cu învingătoarea meciului Lara Arruabarrena – Laura Siegemund. Cu Lara Arruabarrena, Irina s-a mai întâlnit de patru ori până acum (2-2 la întâlnirile directe, 1-1 pe zgură). Iar cu Laura Siegemund de două ori (1-1 la întâlnirile directe, cu Irina câștigând un meci pe zgura de la Charleston).

Editorial Staff | 17 iulie 2019
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete