BRD Tennis Insider

Irina Bara oferă o replică bună Polonei Hercog, însă experiența slovenei decide meciul

Venită din calificări, Irina Bara a arătat săptămâna asta de ce sunt destui cei care o socotesc a fi mai bună decât sugerează rankingul său de 151 WTA. Iar astăzi a reușit să o frustreze și chiar să o domine pe mult mai experimentata sa adversară.

Polona Hercog are un serviciu care i-a permis, recent, să obțină victorii importante la jucătoare precum Dominika Cibulkova sau Svetlana Kuznetsova. Așadar, două jucătoare cu stiluri, istorie și arme diferite. Irina are o deplasare foarte bună și poate lua mingea devreme, în timp ce slovena se bazează pe un forehand puternic și servicii pe măsură.

Un prim set început bine pentru favorita meciului, cu break și hold, însă care s-a transformat destul de repede în motiv să-și cheme antrenorul pentru un On-Court Coaching. Irina nu doar că a egalat la doi, dar a preluat conducerea entuziasmant pentru 3-2, cu lovituri lungi și un joc de pe baseline variat. De remarcat la tânăra româncă un lucru cărora multor fete din circuit nu le vine natural: pasul în față. Fără chip & charge, fără serve & volley, fără să forțeze un plan de joc care nu i se potrivește, ci cu veniri în față atunci când punctul trebuie încheiat la fileu. Viteza și înțelegerea jocului sunt esențiale pentru asta, iar Irina a arătat azi că le posedă pe ambele.

Însă Polona a rămas în meci și nu a făcut nici ea economie de lovituri puternice din toate pozițiile ofertante. A avut 5-4, 30-0 și serviciul, dar Irina a returnat excelent, profitând mai ales de serviciul doi al lui Hercog. Lovind din retragere cu backhandul, jucătoarea din Slovenia nu a reușit să-și țină serviciul și s-a văzut egalată la 5. Au urmat două game-uri lungi, care au avut aceeași câștigătoare: Polona Hercog, care a închis setul la cea de-a doua ocazie care i s-a arătat: 7-5.

În fața unui public care a înfruntat, alături de jucătoare, căldura din București, slovena a început setul doi la fel de motivată și în forță cum l-a încheiat pe primul. Particularitatea jocului său (măcar una dintre ele) este că atunci când îi intră serviciul prim, punctul sfârșește, de cele mai multe ori, în dreptul său pe tabelă. Numai în setul 2, Polona a reușit 3 ași și a câștigat 67% din punctele de pe primul și 73% de pe al doilea. Statistici foarte bune, mai ales că Irina a făcut un joc bun la retur, creându-și șase oportunități de break. Din păcate, nu a concretizat decât două, iar în această statistică putem găsi parte din istoria acestui meci pierdut de româncă.

În ciuda unui set secund cedat destul de drastic, Bara a arătat o condiție fizică foarte bună și luciditate în timpul schimburilor. Însă experiența adversarei a contat mai mult decât avântul unei tinere despre care o să mai tot auzim.

Editorial Staff | 18 iulie 2018
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete