BRD Tennis Insider

Începe tabloul principal! Trei românce debutează în turneu. Tot azi, finalele calificărilor, cu un duel românesc

O a noua jucătoare din România va ajunge pe tabloul principal al BRD Bucharest Open, alăturându-se celor 5 calificate direct pe tablou (Buzărnescu, Begu, Bogdan, Cîrstea, Dulgheru) și celor 3 care au primit wild card (Ruse, Bulgaru, Roșca). Asta, deoarece Alexandra Cadanțu și Irina Bara se vor confrunta în ultimul tur de calificări, având pe masă miza unui loc pe tablou.

Meciul e programat azi, de la ora 14:00, pe terenul 4.

Pentru fiecare dintre cele două, calificarea pe tablou are o importanță mare. Alexandra Cadanțu, acum pe locul 252, a apărut pe tabloul principal al unui turneu WTA o singură dată în acest sezon; s-a întâmplat la Lugano, unde a trecut de calificări, dar a cedat cu Donna Vekic, în primul tur. Va fi al doilea turneu la rând în care Alexandra, al cărei career best este locul 59, întâlnește o româncă în calificări. La Wimbledon, ea a dat peste Gabriela Ruse în chiar primul tur, pierzând în trei seturi.

După un prim tur comod, în care a reușit un 6-0, 6-0 cu unguroaica Udvardy, Cadanțu a fost nevoită să muncească azi cu rusoaica Rybakina, dar a reușit să întoarcă după pierderea primului set cu 5-7, câștigându-le pe ultimele două cu același scor, 6-2, 6-2. Setul întâi a cuprins un game monstru în game-ul 6, unul cu opt egalități, pe care Alexandra l-a cedat la a șasea minge de break, dar românca și-a recuperat prompt serviciul în game-ul imediat următor. La 6-5 pentru Rybakina, cele două au jucat un al doilea game similar, tot pe serviciul lui Cadanțu, tot cu opt egalități, încă o dată luat de rusoaică. Dar Rybakina, locul 202, nu a putut să păstreze ritmul, iar Cadanțu a obținut calificarea în turul al treilea.

Acum pe locul 150 în lume, Irina Bara a avut o misiune mult mai ușoară duminică, ea trecând de tânăra de 18 ani Katarina Zavatska, din Ucraina, 6-2, 6-2, după ce în primul tur jucase cu italianca de 28 de ani Anastasia Grymalska, căreia i-a cedat un set: 6-1, 4-6, 6-3.

Cadanțu și Bara s-au mai întâlnit în 2015, la Mamaia, când Alexandra s-a impus, 6-3, 6-1.

Celelalte românce care au jucat duminică în turul al doilea n-au avut o zi la fel de bună. Nicoleta Dascălu a luat primul set, dar n-a putut trece de iberica Garcia-Perez, o jucătoare clasată cu 200 de locuri mai sus: 3-6, 6-4, 6-2. Jacqueline Cristian a fost învinsă de unguroaica Anna Bondar, 6-2, 7-6. În fine, Andreea Prisăcariu, jucătoare clasată pe locul 1029, a pierdut cu Claire Liu, 6-3, 6-1.

Ce e de văzut azi la BRD Bucharest Open

Azi se joacă cele patru meciuri de calificări care decid ultimele nume de pe tabloul principal, după care vom ști și distribuția completă a tabloului. Care tablou mult așteptat debutează și el cu câteva meciuri foarte interesante.

Programul zilei îi răsfață pe spectatori cu trei românce pe arena principală, unde ziua se deschide cu un meci între Arantxa Rus și Mariana Duque-Marino.

Miriam Bulgaru își va face apoi debutul în circuitul WTA cu chinezoaica Yafan Wang, în al doilea meci al zilei pe Centre Court. În vârstă de 24 de ani, Wang ocupă locul 84 și, deși vine la București cu o serie de cinci înfrângeri consecutive, ea va fi un test foarte dificil pentru Miriam, locul 437.

În continuarea programului, Alexandra Dulgheru o întâlnește pe Pauline Parmentier, într-un meci care se anunță disputat și care are potențial să se lungească. Parmentier e acum pe 63, iar cel mai important rezultat al ei anul acesta a fost titlul câștigat la Istanbul, primul al carierei ei. Mai apoi, Parmentier a ajuns până în turul 3 la Roland Garros. Alexandra are și ea motive de optimism, după luna foarte bună avută la Paris și Wimbledon, turnee la care a trecut de calificări și, mai apoi, de primul tur pe tablou.

Va fi a treia întâlnire a celor două, Parmentier câștigându-le pe primele două. Însă aceasta va fi prima pe zgură.

Elena Gabriela Ruse joacă meciul serii, nu înainte de 20:30, cu Polona Hercog, slovena ocupând locul 64. Un test greu pentru Gabriela, care întâlnește o oponentă experimentată la primul ei joc după experiența Wimbledon, unde a jucat excelent în primul tur cu Agnieszka Radwanska, oferindu-și multiple mingi de meci.

Tot azi, fanii au ocazia să vadă la lucru și două perechi românești la dublu. Favoritele 1, Mihaela Buzărnescu și Raluca Olaru încep turneul cu Fomina/Rybakina. Cele două românce au câștigat deja un turneu anul acesta, la Strasbourg, marcând astfel revenirea lor în formula cu care au câștigat titlul US Open la junioare.

Iar Irina Begu și Andreea Mitu se văd cu Reka-Luca Jani/Skamlova. Irina și Raluca, câștigătoare anul trecut împreună, vor căuta cu siguranță fiecare să-și apere trofeul, în vreme ce pentru Andreea Mitu e o ocazie excelentă să-și continue revenirea în tenisul mare, după ce a devenit mămică.

Ordinea de joc a zilei de luni este disponibilă AICI.

Foto: SportPictures

Editorial Staff | 16 iulie 2018
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete