BRD Tennis Insider

Încă o româncă pe tabloul principal al turneului de la București: Irina Bara o învinge în 3 seturi pe Alexandra Cadanțu

Se știa că România va avea încă o jucătoare pe tabloul principal al turneului de la București. Era a noua deja. Însă a trebuit să așteptăm finalul meciului dintre Irina Bara și Alexandra Cadanțu pentru a afla numele ei. Pe Terenul 4, pe o temperatură nu tocmai prietenoasă, fetele noastre au jucat în ultimul tur al calificărilor. Iar miza, cum spuneam, era un loc pe tabloul principal al turneului. Cadanțu și Bara se mai întâlniseră în urmă cu 3 ani, la Mamaia. Acolo, Alexandra s-a impus, 6-3, 6-1. Însă meciul de astăzi a fost cum nu se poate mai diferit.

Primul set a fost unul plin de breakuri, în care ambele jucătoare au avut probleme în a-și găsi ritmul pe propriul serviciu. Nu mai puțin de 7 game-uri din cele 12 jucate au fost breakuri. Iar dacă setul a fost, per total, unul destul de echilibrat, finalul său a aparținut în întregime Alexandrei Cadanțu, locul 192 WTA. La 5-5, Alex a izbutit un hold la zero, urmat de un break câștigat cu același scor, astfel că și-a trecut în cont primul set.

Căldura a părut să afecteze, pe alocuri, schimburile, însă cea care a rezistat mai bine a fost Irina, care a preluat rapid conducerea în setul 2. Cu trei breakuri și mai puține greșeli neforțate, jucătoarea clasată pe locul 151 WTA a egalat la seturi și a împins meciul în decisiv.

În setul 3, echilibrul nu s-a păstrat decât în primele sale 10 minute, până când Irina a izbutit să rupă din nou jocul la serviciu al adversarei sale. Un set excelent făcut de Bara, mai ales la serviciu, care a închis meciul la prima oportunitate care i s-a ivit. Scor final: 5-7, 6-2, 6-2.

Editorial Staff | 16 iulie 2018
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete