BRD Tennis Insider

Elena Rybakina reușește surpriza, o învinge pe Viktoria Kuzmova și avansează în a doua ei semifinală WTA a anului

Clasată la începutul anului în top 200, Rybakina, în vârstă de 20 de ani, va intra de săptămâna viitoare, pentru prima dată în carieră, în primele 100 de jucătoare ale lumii. Ea își rotunjește astfel un sezon în care a câștigat trei titluri ITF, a ajuns în sferturi la Istanbul, venind din calificări, și în semifinale la ‘s-Hertogenbosch, venind de asemenea din calificări. 

La București, Rybakina a fost acceptată direct pe tabloul principal, acolo unde nu a pierdut până acum niciun set. În primul tur a trecut destul degreu, 7-5, 7-6, de Paula Bodosa, joi a învins-o clar, 6-1, 6-0, pe Jaqueline Cristian, iar acum a revenit de la 3-5 în primul set în fața favoritei a doua a turneului, Viktoria Kuzmova, a salvat două mingi de set și s-a impus în final cu 7-6 și 6-3. 

“Nu am început meciul prea bine și nici nu am servit ca ieri – ieri am servit, într-adevăr, foarte bine. Am început lent și am simțit că nu mă mișc foarte bine, dar am încercat să mă concentrez la fiecare punct. Mi-am pierdut serviciul o singură dată, așa că am încercat să mă concentrez pe fiecare punct. Asta a fost cheia câștigării acestui meci”, a spus Rybakina la finalul partidei. 

Pentru prima sa finală WTA, Elena Rybakina va juca cu învingătoarea meciului Barbora Krejcikova – Martina Di Giuseppe, cele care vor închide ziua la Arenele BNR. Cu niciuna dintre ele nu a mai jucat până acum. 

Editorial Staff | 19 iulie 2019
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete