Dumitru Hărădău: Dacă nu vom reuși să jucăm pe terenul central, nu vom mai avea turneu la București
.

Dumitru Hărădău, președintele turneului BRD Bucharest Open 2017, crede că viitorul acestei competiții în România este strâns legat de viitorul Arenelor BNR.

”Lucrurile sunt foarte simple, dacă o să avem un teren central, o să mai jucăm 100 de ani turneul în România. Dacă nu o să reușim să jucăm pe terenul central, nu o să mai avem un turneu. Deja turneul de băieți a fost mutat la Budapesta”, a explicat Hărădău, care știe și ce este de făcut: ”Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a încercat mereu, discută cu toată lumea, de la guvern, președintele BNR, ministrul Sportului, COSR… Cred că săptămâna aceasta o să îi propun d-lui președinte ca să facem într-una din zile o întâlnire în care să încercăm să-i aducem pe ministrul Tineretului și Sportului, președintele COSR și nu numai, ca să discutăm din nou și lumea să se angajeze la un moment dat într-un proiect care să ne aducă în situația să jucăm pe terenul central. Au fost niște discuții duse de domnul președinte Cosac și de guvern, la un moment dat, s-a propus ca baza de aici să fie preluată de minister, de federație, guvernul să sprijine și să vină cu suportul material, să se construiască baza cu tot ce trebuie ca să se desfășoare un asemenea turneu la București. Tenisul și România merită așa ceva, Monica joacă o finală la Wimbledon, avem medalie la Olimpiadă și așa mai departe”.

În cazul în care, însă, acest lucru nu se va întâmpla, Dumitru Hărădău are o altă soluție:  ”Cred că vom reuși să jucăm pe terenul central, dar dacă nu vom reuși vom construi pe terenul de fotbal (stadionul Cotroceni) un teren care să aibă 5.000 de locuri”.