BRD Tennis Insider

Cinci lucruri de urmărit la BRD Bucharest Open 2018

Soare, vară, umbra din parc, tenis de calitate, multe românce la start. Sunt multe lucruri de plăcut în ce privește ediția din acest an, a 5-a a BRD Bucharest Open. Iată câteva teme de discuție, cu două zile înainte ca tabloul principal să pornească la drum.

1. Irina Begu va încerca să-și apere titlul

Anul trecut, Irina a reușit o rară dublă simplu-dublu, adjudecându-și în aceeași zi ambele trofee, cel de la dublu, alături de Raluca Olaru. Cu foame de victorii după eliminarea de la Wimbledon, Irina se va bucura de reîntoarcerea pe suprafața ei preferată și se anunță una dintre favorite la titlu.

2. Mihaela Buzărnescu va căuta primul ei trofeu WTA la simplu

Cu siguranță, Mihaela este una dintre cele mai spectaculoase povești din circuitul feminin, asupra căreia vom mai insista în zilele următoare. Cu câteva rezultate excelente sezonul acesta, Mihaela va lua un nou start în fața propriilor fani, anunțându-se unul dintre punctele de atracție ale acestui turneu. „O să fie emoționant să mă văd cu spectatorii de acasă”, a spus Mihaela. Dacă va câștiga la București, Mihaela nu doar că va continua tradiția campioanelor românce, dar va sărbători și primul ei titlu la simplu în WTA.

3. Grupul de românce

Pentru fanii români, turneul de la București este o ocazie perfectă să le vadă de aproape pe jucătoarele noastre, într-o perioadă de grație a tenisului românesc, reprezentat, recent, la Wimbledon de 8 jucătoare pe tablou. Ana Bogdan și Sorana Cîrstea, în particular, vor vedea acest turneu ca pe o șansă excelentă pentru un rezultat care să le dea un motiv de zâmbet, după câteva luni ceva mai grele pentru ele. Însă și pentru Alexandra Dulgheru turneul e o șansă excelentă să consolideze progresul din ultima lună, în vreme ce tinerele Gabriela Ruse, Andreea Roșca sau Miriam Bulgaru au o oportunitate să acumuleze experiență prețioasă pe tabloul principal al unui turneu WTA.

4. Relația Anastasiei Sevastova cu zgura de la București

Finalistă în 2016 la București, Sevastova va încerca încă o dată să-și apropie titlul în România, turneu la care a devenit o prezență constantă și la care acum va fi cap de serie 1. În precedentele ei două apariții, Sevastova a fost de fiecare dată oprită de o româncă: de Simona Halep, în finala din 2016, și de Ana Bogdan, în sferturile de anul trecut. La ediția din acest sezon, Sevastova s-ar putea vedea cu Sorana Cîrstea în sferturi.

În vârstă de 28 de ani, jucătoarea letonă vine la București cu un bilanț de 20-13 în 2018, ea jucând recent finala de la Mallorca. Anul acesta a mai ajuns în semifinale la Charleston și în optimi la Indian Wells. Sevastova ocupă acum locul 21 în lume, cu un career high la locul 15.

5. De unde sare surpriza?

Dacă niciunul dintre numele mari nu va confirma calculele hârtiei, sunt destule jucătoare care să profite și să plece acasă cu un trofeu important și puncte utile. Laura Siegemund e mereu o jucătoare incomodă pe zgură, Petra Martic poate surprinde pe oricine cu jocul ei, iar jucătoare precum Schmiedlova sau Zidansek pot ajunge departe pe tablou.

În fine, o vom vedea la București pe Vera Zvonareva, fostul număr 2 mondial, acum într-o cursă de revenire după o pauză prelungită.

Meciurile de pe tabloul principal încep luni, 16 iulie.

 

Foto: Răzvan Păsărică / SPORT PICTURES

Editorial Staff | 13 iulie 2018
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete