BRD Tennis Insider

Campioane! Irina Begu și Andreea Mitu păstrează titlul de dublu în România. Cum s-a scris povestea finalei de dublu

Titlul la dublu, câștigat anul trecut de Irina Begu și Raluca Olaru, rămâne la București, după ce aceeași Irina Begu, împreună cu Andreea Mitu s-au impus, 6-3, 6-4 în fața perechii Danka Kovinic/Maryna Zanevska.

Este al optulea titlu WTA pe care Irina îl câștigă  în proba de dublu și al treilea pentru Andreea Mitu, recent revenită în circuit după ce la începutul acestui an a devenit mamă.

Acest titlu câștigat de Irina și Andreea are o însemnătate aparte. Este un trofeu câștigat acasă, în fața propriilor suporteri și atât Irina, cât mai ales Andreea aveau nevoie de un astfel de rezultat: Irina a șters dezamăgirea lăsată de eliminarea prematură de la simplu, iar Andreea își începe revenirea în circuit cum nu se poate mai bine.

Ajunse pe tabloul principal cu ajutorul unui wild card, acordat de organizatori, Irina și Andreea s-au văzut puse în dificultate doar într-un singur meci în această săptămână, în semifinale, în fața echipei Gabriela Ruse/Jaqueline Cristian, când au și pierdut singurul lor set în turneu. Cu excepția acestui meci, totul a mers strună pentru cele două.

Și așa avea să fie și astăzi, în ziua finalei: încă o victorie confortabilă, într-un meci în care fetele au fost în control total și au arătat multă siguranță, atât la jocul din spatele terenului cât și la fileu. Singurul moment în care adversarele au condus în meci a fost la 2-2 în setul doi, când Mitu și-a cedat serviciul, dar tot Andreea s-a revanșat mai apoi, reușind să recupereze break-ul cu trei puncte consecutive jucate impecabil.

Odată ce egalarea s-a produs, s-a reluat și cursul firesc al lucrurilor: Irina a continuat să acopere foarte bine fileul și să găsească cele mai bune culoare, în timp ce Andreea a fost de neclintit de pe baseline,  împrăștind în stânga și în dreapta winner după winner cu forehand-ul ei fulgerător, cu care poate lovi direct câștigător din aproape orice poziție.

Trofeul la dublu rămâne, așadar, acasă. Dar dincolo de asta, e important ca acest rezultat să reprezinte un punct de plecare pentru Andreea, care se află în plin proces de revenire și unul încurajator pentru Irina, care are tot ce-i trebuie pentru a reintra într-o serie bună și la simplu. Însă, așa cum ne-a spus ea, în emisiunea BRD Tennis Insider, nici planurile de la dublu nu sunt de neglijat.

 

Editorial Staff | 22 iulie 2018
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete