BRD Tennis Insider

Bucureștiul e locul ideal de unde să faci pasul cel mare: Elena Rybakina trece de Martina Di Giuseppe, avansează în prima finală WTA a carierei! 

Turneul WTA de la București are o tradiție în a fi rampă de lansare pentru tinere talente, iar anul acesta pare să fie rândul Elenei Rybakina.  

Într-un meci întrerupt de trei ori din cauza ploii, Elena Rybakina o învinge, 6-3, 6-2, pe Martina Di Giuseppe și se califică în prima sa finală WTA. Acesta este cel mai notabil rezultat pe care tânăra jucătoare din Kazahstan îl înregistrează, ea mai reușind în acest sezon o semifinală WTA în urmă cu câteva săptămâni, pe iarba de la ‘s-Hertogenbosch. 

După un sezon în care a făcut un salt de aproape 100 de locuri în clasamentul WTA, a câștigat trei turnee ITF și a avut, la un moment dat, o serie de 10 victorii consecutive, Rybakina își adaugă acum în palmares prima finală WTA, după un parcurs impresionant în care nu a pierdut niciun set. Fără a fi cap de serie, Rybakina le-a învins, în drumul către finală, pe Paula Badosa (7-5, 7-6), Jaqueline Cristian (6-1, 6-0), Viktoria Kuzmova (7-6, 6-3) și Martina Di Giuseppe astăzi. 

Rybakina i-a oprit, astfel, parcursul remarcabil italiencei Martina Di Giuseppe, care adunase șase victorii consecutive și reușise să depășească, în această săptămână, câteva borne importante în cariera sa  precum prima victorie pe un tablou principal WTA, primul sfert de finală sau prima semifinală WTA. 

A doua semifinală a zilei, deși amânată de câteva ori din cauza ploii, a durat puțin peste 1 oră de joc, fiind o partidă care a mers doar în direcția jucătoarei din Kazahstan. Cu doar cinci puncte pierdute cu serviciul, 24 de lovituri direct câștigătoare și 15 erori neforțate, Rybakina s-a dovedit mult prea puternică pentru Di Giuseppe, care deși a făcut un meci curat (16-15 a fost raportul lovituri direct câștigătoare – erori neforțate) , n-a putut găsi răspunsurile potrivite în fața jocului solid  al Elenei. 

Pentru primul titlu WTA, Rybakina va trebui, așadar, să treacă de Patricia Țig, și ea la rându-i în căutarea primului trofeu la nivelul circuitului WTA. Despre întâlnirea cu Patricia, Rybakina spunea că nu o cunoaște pe Țig, dar va urmări câteva meciuri cu ea. Finala de mâine va fi prima lor întâlnire. 

 

Editorial Staff | 20 iulie 2019
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete