BRD Tennis Insider

Anna Schmiedlova se întoarce acolo unde a început totul

În 2015, Anna Karolina Schmiedlova câștiga turneul de la București, al doilea al carierei ei la acel moment. Dar în loc de ascensiunea pe care i-au prevăzut-o mulți, pentru slovacă au urmat trei ani foarte grei.

Dintr-o jucătoare de top 30, considerată de unii chiar o candidată la top 10 și obișnuită să fie cap de serie la Slamuri, Schmiedlova s-a trezit un an mai târziu după acel titlu de la București într-o altă lume: a stabilit un record negativ în ceea ce privește înfrângerile în circuitul WTA (16 consecutive), a pierdut sponsor după sponsor și a pierdut, astfel, ceea ce construise cu greu ani de zile. Asta s-a întâmplat, mărturisea ea, atât din cauza unor probleme de sănătate, cât și a modului greșit în care a gestionat presiunea apărută după sezonul bun avut în 2015, când a câștigat două titluri WTA și a urcat până aproape de top 25.

Timp de doi ani, Anna s-a zbătut în circuitul ITF, și-a schimbat antrenorul, a trecut de la o rachetă la alta, dar fără niciun rezultat. Abia anul acesta, la Bogota, a reușit să bifeze primul ei meci câștigat pe un tablou principal în circuitul WTA, după mai bine de doi ani. Scăpată de o astfel de presiune, Schmiedlova a mers până la capăt la turneul columbian: după ce a învins-o pe Ana Bogdan în semifinale, Anna Karolina Schmiedlova s-a impus și în finală, 6-2, 6-4 cu Lara Arruabarena.

Ea revine anul acesta la București, iar dacă va trece în siguranță de primul tur, totul e din nou posibil pentru ea!

Dacă i-a zâmbit o dată, Bucureștiul îi poate zâmbi și a doua oară.

Foto: SportPictures

Editorial Staff | 13 iulie 2018
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete