BRD Tennis Insider

Andreea Roșca, Elena Ruse și Miriam Bulgaru au primit wild card-urile ediției 2018 a BRD Bucharest Open

BRD Bucharest Open anunță numele celor trei jucătoare care au primit wild-card direct pe tabloul principal. Astfel, româncele Andreea Roșca, Elena Ruse și Miriam Bulgaru sunt posesoarele celor trei wild-carduri, ele urmând să-și afle adversarele la tragerea la sorți de azi.

Turneul bucureștean își continuă astfel misiunea de a le susține și a le oferi șanse de joc tinerelor jucătoare din România.

După ce anul trecut Irina Bara și Jaqueline Cristian i s-au alăturat Elenei Rusu pe lista wildcard-urilor, anul acesta este rândul altor două tinere talentate să își facă debutul într-un turneu WTA chiar în fața spectatorilor români.

În vârstă de 19 ani, Miriam Bulgaru ocupă locul 437 la simplu și are un bilanț de 14-6 în acest sezon, în care a câștigat un turneu ITF la Curtea de Argeș, al treilea ei titlu ITF al carierei. A învins-o acolo pe Andreea Mitu în finală, după care cele două s-au reîntâlnit în semifinale la Focșani, unde Mitu și-a luat revanșa.

Tot în vârstă de 19 ani, Andreea Roșca are un sezon impresionant, ea adunând deja 4 titluri în turnee ITF de 15k. După ce la finalul anului trecut era pe locul 919, Andreea ocupă acum locul 258, după un bilanț de 44 de victorii și 8 înfrângeri anul acesta.

Elena Gabriela Ruse a debutat în circuitul WTA chiar la București, anul trecut, și a folosit cu bine acel wildcard, ea reușind atunci prima victorie a carierei într-un turneu WTA.

Firește, fanii tenisului au văzut-o recent la Wimbledon, unde a făcut un meci grozav în primul tur, cu Agnieszka Radwanska, meci pe care l-a pierdut după ce a avut șase mingi de meci.

Imediat după, Elena spunea, într-o declarație pentru Treizecizero.ro, că își dorește foarte mult să facă un turneu bun acasă:

„O să ajung acasă și va fi greu să nu mă gândesc la înfrângerea asta, dar mă așteaptă multe turnee. Mă așteaptă Bucureștiul, și îmi doresc să joc foarte bine acasă. Mai ales că acum probabil că o să vină multă lume să mă susțină. Mai ales că au mai auzit de mine în ultima perioadă și vreau să nu-i dezamăgesc”, spunea ea, după acel meci excelent făcut cu o jucătoare foarte experimentată.

După traseul de la Wimbledon, unde a trecut de calificări ca să joace pe tabloul principal, Elena (20 de ani) a ajuns pe locul 183, un nou career-high. Asta după ce și ea, ca și Andreea, a trecut prin momente mai puțin fericite.

Vom avea timp, pe parcursul săptămânii, să le cunoaștem mai bine pe toate.

Tragerea la sorți a BRD Bucharest Open 2018 are loc azi.

Foto: SportPictures

Editorial Staff | 14 iulie 2018
Share
Citește mai multe
Order of play
Rezultate
Brd Tennis insider
Bilete