Anastasia Sevastova, Tatjana Maria și Elise Mertens, victorii categorice în primul tur
.

Turneul de la București a fost început în forță de Anastasia Sevastova, favorita nr. 1 a competiției, și finalista de anul trect, care a stat pe teren mai puțin de o oră pentru meciul ei cu Jana Cepelova, din Slovacia.

Chiar dacă, în precedentele două întâlniri, nu a reușit să o învingă pe slovacă, jucătoarea din Letonia a evoluat acum impecabil și s-a impus cu un categoric 6-2, 6-0.

” Am jucat de două ori cu Cepelova înainte și am pierdut de fiecare dată, așa că era foarte important pentru mine să câștig acest meci. Primul set a fost echilibrat, au fost multe game-uri echilibrate, dar în setul secund am câștigat ușor. Îmi place acest turneu, îmi place aici, pentru că este cald, mingea sare, iar jocul meu se potrivește foarte bine acestor condiții. Mâine joc seara, vor fi alte condiții, dar sper să joc la fel ca azi” a declarat Sevastova după această victorie, una pe care, după câte se pare, nici ea nu credea că o să vină atât de ușor.

Următoarea adversară va Danka Kovinic, din Muntenegru, care, luni, a stat pe teren aproape trei ore pentru a o elimina pe poloneza Magdalena Frech, jucătoare venită din calificări, în trei seturi, 6-3, 5-7, 6-3.

La fel de ușor s-a impus și favorita nr. 8, Tatjana Maria, din Germania, în fața unei jucătoare din Olanda, Lesley Kerkhove.  În doar 69 de minute Tatjana s-a impus cu 6-1, 6-2 și va juca, acum, cu Nadia Podoroska, din Argentina

Elise Mertens, din Belgia, favorită și ea la București, a trecut în 81 de minute de olandeza Quirine Lemoine, de care a dispus cu 6-2, 6-3. Următoarea adversară a favoritei cu nr.  5 va fi Pauline Parmentier, din Franța, calificată în turul doi după o victorie în trei seturi, 2-6, 6-1, 6-3 cu olandeza Arantxa Rus.

În fine, cea de-a treia favorită a turneului, Julia Goerges, din Germania, a avut un meci mai greu decât se aștepta, cu Alexa Glatch, din SUA, pe care a învins-o în trei seturi, 1-6, 6-3, 6-1.